Image
Women walk through the souq in Doha, Qatar. Photo by RJ Rempel.

Getuigen in ontmoetingen onderweg

Veel mensen die dienen op het Arabisch Schiereiland hebben een ‘gewone’ baan. Het zijn de ontmoetingen onderweg, de relaties die ze opbouwen, waarin ze kunnen delen van wie Jezus is. 

Lina* vertelt: “Sinds ik hier woon, ga ik altijd naar dezelfde schoonheidssalon voor een manicure en pedicure. Ik doe dat regelmatig en vraag dan altijd om dezelfde Fillipijnse dame. Zo’n behandeling duurt twee uur en dat geeft ons de tijd om te praten.” Lina geeft aan dat de vrouw haar oprechte interesse waardeert. “Ze begon me te vertrouwen en op een dag vertelde ze over haar huwelijksproblemen en de moeilijke jeugd van haar man. Ze was wanhopig.” Lina vroeg of ze voor haar mocht bidden en dat mocht. “Terwijl ik voor haar bad, voor haar man en hun huwelijk, huilde ze. Ze was zo dankbaar.”

Weken later, bij de volgende afspraak, zei de vrouw tegen Lina: “Sinds u voor ons gebeden hebt, hebben mijn man en ik geen ruzie meer gehad. Hij is zelfs gestopt met roken.” Dit moedigt Lina aan om te blijven bidden voor haar, haar man en de mensen om haar heen.

 
'Aan Hem die door de kracht die in ons werkt bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij vragen of denken, aan Hem komt de eer toe, in de kerk en in Christus Jezus, tot in alle generaties, tot in alle eeuwigheid. Amen.’ 

(Efeze 3: 20,21)

Teilen auf