Sportul și arta sunt niște modalități creative de a ajunge la inima tinerilor din Moldova. Așa cum tânăra generație devine tot mai acaparată de lumea virtuală, iar în majoritatea satelor tinerii nu au parte de multe activități comune, această lucrare facilitează implicarea tinerilor în activități sănătoase, distractive și experimentarea părtășiei. Totodată, ea oferă bisericii locale un spațiu neutru pentru stabilirea contactelor și crearea relațiilor cu tinerii din comunitatea lor, deschizând uși pentru a-l mărturisi pe Cristos prin cuvânt și prin fapte.

Sport

Fotbalul este cel mai popular sport în rândul băieților moldoveni. Prin urmare, acesta este o modalitate extraordinară de conectare cu tânăra generație. Între anii 2006 și 2016, OM Moldova a creat și dezvoltat pe întreg teritoriul țării o rețea de echipe de fotbal înființate de biserici, și a oferit asistență credincioșilor locali în instruirea echipelor de băieți din comunitățile lor, legând în același timp prietenii și împărtășind credința în Isus.

Arte

Pentru a ajunge la inima tinerei generații folosim diverse arte și mijloace creative precum dramă, muzică sau teatru de păpuși. Teatrul de păpuși este o parte importantă a acestei lucrări, prin care împărtășim Evanghelia în taberele pe care le organizăm și în localitățile unde facem misiune în decursul anului. Vizităm, de asemenea, centre de zi, școli și grădinițe pentru a arăta spectacole profesionale de teatru de păpuși, prezentând mesajul Evangheliei pe înțelesul copiilor într-un mod simplu și captivant.