Rolul OM-ului în trupul lui Cristos este de a motiva, dezvolta și echipa oamenii cu scopul evanghelizării lumii, precum și de a consolida și ajuta la plantarea bisericilor, în special în zonele puțin evanghelizate.

OM își desfășoară lucrarea în peste 100 de țări și pe bordul vaporului „Logos Hope.

Istoria OM-ului:

„Operațiunea Mobilizatoare” a apărut ca răspuns al rugăciunilor unei casnice americane. Prin anii 1950 Dorothea Clapp a început să se roage lui Dumnezeu cu stăruință pentru elevii din școala locală, rugându-L să cucerească lumea prin intermediul vieților acestor tineri. Și Dumnezeu a răspuns rugăciunilor ei.

Fiul doamnei Clapp a dăruit o Evanghelie după Ioan unuia dintre liceeni, care mai târziu și-a predat viața Domnului Isus la una din evanghelizările organizate de Billy Graham. Numele lui a fost George Verwer. El avea să devină fondatorul și Directorul Internațional al “Operațiunii Mobilizatoare”.

Fiind la universitate, George împreună cu alți doi prieteni de ai săi se întâlneau regulat pentru a se ruga. Ei deveneau tot mai preocupați de nevoile spirituale ale Mexicului. În 1957 cei trei prieteni și-au vândut o parte din bunurile lor cu scopul de a strânge bani, iar apoi au renunțat la vacanța lor de vară pentru a merge și distribui Evanghelii și literatură creștină în Mexic. În următorii doi ani ei au continuat să meargă în Mexic cu aceeași misiune.

După absolvirea universității în anul 1960, George și prietenii săi au venit în Europa. Ei și-au început lucrarea în Spania, împărtășind Evanghelia și distribuind literatură creștină. Însă însărcinarea de a atinge întreaga Europă îi copleșea prin dimensiunile ei. George și echipa sa au înțeles că planul lui Dumnezeu era de a mobiliza Biserica Sa pentru a atinge toate națiunile. Când au început să-și împărtășească viziunea, sute de creștini au răspuns afirmativ acestei chemări. Astfel a luat ființă “Operațiunea Mobilizatoare”.

Până în anul 1963, 2000 de creștini s-au alăturat echipelor de evanghelizare de vară din Europa. În același timp, echipele s-au orientat spre subcontinentul indian și lumea musulmană. Ei și-au luat angajamentul de a predica Evanghelia celor care nu o auziseră niciodată.

Aceste începuturi modeste reprezintă fundamentul a ceea ce este astăzi „Operațiunea Mobilizatoare”. În prezent peste 3300 de membri ai OM-ului, care reprezintă peste 100 de naționalități, proclamă anual la milioane de oameni adevărul neschimbător al lui Dumnezeu.

Puncte de reper:

1955 O femeie care se roagă

1957 Călătoria în Mexic

1958 Prima Cruciadă de Crăciun în Mexico City

1960 Începutul lucrării în Spania sub denumirea – „Răspândește Lumina”

1962 Prima Evanghelizare Europeană de vară; echipe pe termen lung ajung în Orientul Mijlociu și nordul Africii

1963 Trimiterea echipelor în Israel și India

1966 Începutul lucrării în Europa de Est Comunistă; Echipele distribuie literatură în Irak, Siria și Kuweit

1968 Începutul lucrării în Afganistan și South Asia

1970 Achiziționarea vaporului „Logos”

1977 Achiziționarea vaporului „Doulos”

1980 Începutul lucrării în Pakistan

1981 Organizația ia numele  „Operațiunea Mobilizatoare”

1982 „Logos” vizitează China; Începutul lucrării cu refugiații afgani

1988 „Logos” naufragia în America de Sud; Achizitionarea vaporului „Logos II”

1989 Evanghelizarile de vară “Love Europe” încep cu peste 7000 de persoane; sute de oameni se alătură pe termen lung

1991 Formarea organizației „Operațiunea Milei” ca răspuns la Războiul din Golf

2003 Peter Maiden devine noul Director OM Internațional

2004 Achiziționarea vaporului „Logos Hope”

2007 OM celebrează 50 de ani!

2013 OM denumește primul Director Internațional Asiatic, Lawrence Tong