Sprekers van OM

  Bent u op zoek naar een spreker voor uw gemeente, jeugd- of jongerengroep? Er zijn verschillende OM sprekers beschikbaar, die graag door u uitgenodigd worden. Ze stellen zich persoonlijk aan u voor.

  Spreker uitnodigen

   

  Jan den Ouden
  Vanuit de theologie, filosofie en antropologie

  Mijn spreken gaat vooral over het snijvlak van waar hemel en aarde elkaar raken; hoe ziet de hemel er in modderlaarzen uit? Thema’s over en verwant aan het volgen van Christus, een kritische beschouwen van de status quo en eeuwenoude dogma’s. Vragen zoals: hoe we groeien, veranderen, ons tot elkaar verhouden en hoe onze levens zich verhouden tot het grote verhaal van God worden belicht vanuit de theologie, filosofie, antropologie en nog wat andere “giën.”

  Wat mij heel veel vreugde geeft is dat de bijbel van begin tot eind het Evangelie openbaart aan de mens. Als je het Goede Nieuws van Jezus bestudeert ontdek je steeds meer dat er geen mooiere boodschap is, dan de boodschap van Jezus Christus. Ik geloof dat elke christen zich er naar uit mag strekken om deze geweldige boodschap te begrijpen, lief te hebben, te bewaren, trouw te blijven en deel te nemen aan de verkondiging aan de ‘onbereikten’. Ik kom graag met uw kerk, jongerengroep, bijbelstudiegroep of vereniging nadenken over welke rol je hier in kan en mag spelen.

  Joop Strietman
  Mijn hart is vol van het Evangelie van Jezus Christus

  Mijn hart is vol van het Evangelie van Jezus Christus, de wereldwijde verkondiging in onze tijd en een relevante toepassing van de Bijbel in ons leven. Geen nieuwe inzichten en nieuwe waarheden, maar wel meer ervaring en toepassing van de oude inzichten en waarheden in de gemeente van Christus en in mijn eigen leven. Sinds 1974 werkzaam bij OM, sinds 2018 met pensioen, maar nog steeds volop betrokken bij de training van leiders in zendingswerk wereldwijd en bij het verzorgen van spreekbeurten in Nederland.

  Corné Burger
  Praktisch, gepassioneerd, begrijpelijk en uitdagend

  Praktisch, gepassioneerd, begrijpelijk en uitdagend. Zo worden mijn spreekbeurten, studies, workshops en lessen door anderen omschreven. Ik ga altijd op zoek naar hoe we de theorie van de Bijbel praktisch kunnen maken in ons dagelijks leven in de wereld van vandaag. Mijn theologiestudie is hierbij altijd een bron van inspiratie geweest. De jaren in het buitenland hebben mij gevormd en enorm gemotiveerd om ook anderen uit te dagen te leven uit genade en actief op zoek te gaan naar hun taak in ‘de Grote Opdracht’.

  Enthousiast en bevlogen, al sinds 2011 betrokken bij Operatie Mobilisatie en.... een groot hart voor tieners en jongeren. Niet gefocust zijn op wat zou moeten, maar samen ontdekken hoe God ons waardevol vindt, hoe Jezus ons uitdaagt zijn volgers te zijn en hoe we allemaal talentvol zijn in Zijn ogen. Daar kom ik graag een keer over spreken bij jouw gemeente, tieneravond of event. Laten we samen ontdekken wat God ons wil laten zien!

  Marco Bouw
  Welke plek heb jij in de Missie?

  Deze vraag staat centraal in mijn spreekbeurten. Het is niet de vraag of wij als christenen een plek hebben in Gods missie, om 3 miljard onbereikte mensen het Evangelie aan te bieden, maar de grote vraag is welke plaats. Wat zegt de Bijbel hierover? Waar roept Jezus ons toe op? Hij wil ons gebruiken, maar... zijn wij beschikbaar?

  John Maasland
  Directeur van OM in Nederland

   

   

  Spreker uitnodigen