ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΟ TEENSTREET - ΜΕΡΟΣ 2: ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΧΩΡΩΝ

Ξέρετε τι είναι ο υπεύθυνος χώρας - Home Office Rep στο TeenStreet; Αν ναι, γνωρίζετε τι κάνουν;

Οι Home Office Reps έχουν ένα από τα λίγα επαγγάλματα στο TS που οι ευθύνες συνεχίζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Παρουσιάζουν την ομάδα της χώρας τους και είναι το σημείο επαφής πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το TS. Εκείνοι κανονίζουν  όλες τις εφαρμογές του TS και βεβαιώνουν ότι οι συμμετέχοντες έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο. Κάποιοι από αυτούς μας είπαν λίγα για τη δουλειά τους.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει ένα κυβερνητικό τμήμα που ονομάζεται Home Office, αλλά η Amy-Jo Logan μια από τους Home Office του Ην. Βασιλείου, μας διαβεβαιώνει ότι το επάγγελμα της, παρόλο το ενδιαφέρον του και τις αυξημένες υποχρεώσεις, δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση.

<<Συναντιόμαστε με τους άλλους Home Office Reps όταν οι έφηβοι είχαν της μικρές ομάδες την ώρα του ΝΕΤ,>> μας εξηγεί. <<Συναντιόμαστε με τους Μ & Ms [δυό άτομα που προσέχουν τις διάφορες μικρές ομάδες] κάθε μέρα, ώστε να στηρίζουν τους ομαδάρχες [μικρές ομάδες αρχηγών], που στηρίζουν τους εφήβους... Τους εφήβους υπηρετούν οι ομαδάρχες, τους οποίους υπηρετούν οι Μ & Μs, τους οποίους υπηρετούν οι Home Office Reps, τους οποίους υπηρετεί η ομάδα αρχηγών.>>

Κατά τη διάρκεια του TS, το πρόγραμμα των Home Office Reps είναι πολύ πιεσμένο, χωρίς αρκετό ύπνο, έχοντας ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και παίρνοντας την ευθύνη αν κάτι πάει στραβά. Η απορία σου αν αξίζουν όλα αυτά δεν θα ήταν παράλογη.

Η Amy-Jo πιστεύει: Το καλύτερο πράγμα του να είσαι Home Office Rep είναι ότι είσαι σε επαφή όλο το χρόνο, ακούγοντας τις αλλαγές που έχουν οι έφηβοι όλη τη χρονιά,>> είπε.

Ο συνεργάτης της από την Ιρλανδία, Andrea Swartzell, πρόσθεσε ότι βλέποντας πόσο ενθουσιασμένοι είναι οι έφηβοι, αξίζει τον κόπο.

Οι περισσότεροι Home Office Reps δουλεύουν για το Operation Mobilisation (ένας οργανισμός που συντονίζει το TS), αλλά υπάρχουν κάποιες προσδοκίες, όπως ο Pedro Fonseca, που παλεύει να τελειώσει το μεταπτυχιακό του και παράλληλα είναι και ο Home Office Rep της Πορτογαλίας. Εκείνος εισάγει τη διαδικασία εγγραφής στο TS περίπου 100 Πορτογάλων, παράλληλα με τις σπουδές του, μπορεί κάποιες φορές να είναι δύσκολο, με τα αμέτρητα e-mail που πρέπει να στείλει και την ατέλειωτη λίστα πραγμάτων που πρέπει να κάνει, αλλά το βρίσκει δυνατό να το κάνει κάποια φορά μέσα στην κάθε βδομάδα όλου του χρόνου.

Ο ρόλος των Home Office Reps μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα που εκπροσωπούν. Η Γερμανία, για παράδειγμα, έχει μόνο ένα Home Office Rep που η δουλειά του είναι αποκλειστικά αυτή για να προσέχει περίπου τους 1000 Γερμανούς συμμετέχοντες, καθώς χώρες με μικρότερα γκρουπ όπως η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν περιορισμένο το κομμάτι αυτής της δουλειάς. Στα νησιά Φερόε, οι Home Office Reps κανονίζουν την μεταφορά των εφήβων στο TS που είναι από τα πιο σημαντικά καθήκοντα.

Όποιες και να είναι οι ατομικές ευθύνες των  Home Office Rep, είμαστε ευγνώμονες για τις υπηρεσίες τους μέσα στη χρονιά και στη διάρκεια του TS!