ΗΜΕΡΑ 1 Main Hall ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Σήμερα ήταν η αρχή για το πρόγραμμα του  Main Hall στο TeenStreet (TS). Τα φώτα στροβιλίζονταν και οι έφηβοι χόρευαν γεμάτοι ενέργεια με τη δυνατή μουσική. Όλοι περίμεναν με ενθουσιασμό κι ανυπομονησία τι είχαν να πουν οι βασικοί ομιλητές, ο Josh και η Debs Walker.

Οι βασικές συναντήσεις ξεκίνησαν και το θέμα αποκαλύφθηκε. Αυτή τη χρονιά το θέμα είναι  “OPEN,” (άνοιγμα) και αναφέρεται στη Βασιλεία του Θεού, που είναι ανοιχτή και διαθέσιμη για να τη ζήσουμε. Συγκεκριμένα, οι έφηβοι εξερεύνησαν τη λέξη αποκάλυψη. Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να μάθουμε για τη Βασιλεία του Θεού είναι να είμαστε ανοιχτοί σε αυτά που έχει να μας αποκαλύψει ο Θεός.

Η Debs εξήγησε ότι αν κάτι έχει αποκαλυφθεί, τότε ήταν κάποτε κρυφό και τώρα είναι φανερό. Το εξήγησε αυτό φέρνοντας για παράδειγμα το τεράστιο παιχνίδι ''pass the parcel'' - δώσε το κουτί - , ένα παιχνίδι για πάρτυ όπου ένα δώρο είναι τυλιγμένο σε πολλά στρώματα χαρτιού, Η μουσική παίζει και το δώρο παιρνάει γύρω από τους συμμετέχοντες. Όταν η μουσική σταματήσει, ένα στρώμα χαρτιού ξετυλίγεται, και αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι το τελευταίο χαρτί να βγει όπου αποκαλύπτεται και κερδίζεται.

Οι έφηβοι θυμήθηκαν ότι είναι η καρδιά του Χριστού που αποκαλύπτεται σε μας - δεν κρύβεται. Θέλει να μάθουμε Αυτόν και τον χαρακτήρα Του. Στην Αποκάλυψη 3:20, ο Χροστός μας αποζητά γιατί μας αγαπά.

Ο Josh παρατήρησε: ''Ο Βασιλιάς των Βασιλιάδων της γης κοιτάζει εσένα σήμερα και σου λέει: ΄σ΄'αγαπώ.΄''

Στην Αποκάλυψη 1, λέει ότι ο Θεός έχει αποκαλυφθεί σε μας, αλλά πώς μοιάζει αυτό; Κάποια μέλη της ομάδας του προγράμματος εξήγησαν ότι ο Θεός αποκαλύπτει τον εαυτό του σε μας με διαφορετικούς τρόπους. Ο Leke είπε στους εφήβους πώς άκουσε τον Θεό καθώς διάβαζε τη Βίβλο. Η Solveig μίλησε για το πώς άκουσε άμεσα μια λέξη από το Θεό και θύμησε στους εφήβους ότι όπως ο γονιός, ο Θεός αγαπά να δίνει δώρα στα παιδιά Του. Η Lisa είπε πώς άκουσε το Θεό μέσα από κάποιους άλλους, μέσα από ένα όραμα που είχαν δει, το οποίο είχε ορισμένη απάντηση στην προσευχή της.

Η Debs εξήγησε ότι, όταν σκεφτόμαστε τον Ιησού να μας αποζητά, δεν είναι κάτι που πρόκειται να συμβεί αλλά έχει ήδη συμβεί και θα συνεχίσει. Ο Ιησούς μας αποζητά μέσα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Οι έφηβοι πήραν σαν ενθύμιο γι΄αυτό ένα κομμάτι φιλμ από ταινία, για να τους ενθαρρύνει να γυρίζουν πίσω και να σκέφτονται στιγμές που ο Θεός τους αποζητούσε και τους έψαχνε.