ΗΜΕΡΑ 2 Main Hall ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ: ΝΙΚΗ

Αυτό το πρωινό, κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ στο Main Hall, οι έφηβοι μπήκαν στη διαδικασία να σκεφτούν τι σημαίνει να ζεις νικητής.
Ο Josh ξεκίνησε μιλώντας για τα εφτά γράμματα που έγραψε ο Θεός στην Αποκάλυψη μέσω του Ιωάννη στα πρώτα δύο κεφάλαια των επιστολών, ξεκινώντας το καθένα με μια υπέροχη εικόνα του Ιησού, και τελειώνοντας με την ίδια φράση, “Όποιος έχει αυτιά, ας ακούσει τι λέει το Πνεύμα στις εκκλησίες.” 
Μέσα σε αυτά τα γράμματα στην Αποκάλυψη, ρίχνουμε μια ματιά στις υποσχέσεις του Θεού σε εμάς, υποσχέσεις που δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που δίνουμε εμείς. Όλοι έχουμε δώσει υποσχέσεις που δεν μπορούμε να κρατήσουμε, ακόμα και αν οι επιθυμίες μας είναι αληθινές. Αλλά τι γίνεται με τις υποσχέσεις του πατέρα; Αυτές είναι αιώνιες υποσχέσεις που γίνονται όλο και καλύτερες.

Παρόλο που η Debs μας θύμισε ότι ζούμε στη νίκη, δε νιώθουμε πάντα νικητές. Μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η οικογένειά της μετά το θάνατο του πατέρα της, η καλεσμένη ομιλήτρια Jilly  μοιράστηεκε τη μαρτυρία της για το πώς της μίλησε ο Θεός μέσα απο τον Ησαία 55, θυμίζοντας της ότι οι τρόποι του Θεού δεν είναι σαν τους δικούς μας πάντα και πότε όπως τους περιμένουμε.
''Ζούμε σε έναν κόσμο που παραπαίει, που συμβαίνουν άσχημα πράγματα. Αλλά ο Θεός θέλει να φέρει νίκη στη ζωή σου,'' υποσχέθηκε η Debs.
Η Jilly είπε ότι το ξέρει αυτό, και κάποια μέρα θα δει τον πατέρα της ξανά, να στέκεται μέσα στη νίκη με τον Σωτήρα.
Ο Josh εξήγησε ότι στην προετοιμασία τους για το σημερινό μάθημα, τους δόθηκαν κάποιες εικόνες από καραβάκια στη θάλασσα. Παρομοιάζοντας τις ζωές μας με τα καραβάκια, η υπεύθυνη του προγράμματος Lisa εξήγησε ότι είναι μέχρι να γεμίσουμε το καράβι μας με τον άνεμο (Άγιο Πνεύμα) και να κινηθούμε προς τις υποσχέσεις που έδωσε ο Θεός σε μας.
Το να κατασκευάσουμε τα δικά μας ''πανιά'' μπορεί μερικές φορές να φαίνεται τρομακτικό, αναγνώρισε η Lisa, αλλά επιτρέποντας στο Θεό να μας κινήσει δείχνει ότι μπορούμε να λάβουμε τις υποσχέσεις που μας έδωσε ο Θεός, και ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε να ζούμε στη νίκη.
Κάθως έφευγαν οι έφηβοι, δόθηκε στον καθένα τους ένας φάκελος που θα μπορούσαν να τον μετατρέψουν σε καραβάκι. Μέσα στον φάκελο ήταν μια υπόσχεση του Πατέρα που θα χρησίμευε για πανί, ανακλώντας την υπόσχεση που ο Θεός έχει προσφέρει στη ζωή τους.