ΗΜΕΡΑ 3 Main Hall ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Όλη αυτή την εβδομάδα στο Main Hall,οι έφηβοι μαθαίνουν τι σημαίνει να ακούνε τον Θεό, και ανακαλύπτουν τι σημαίνει να είναι ΑΝΟΙΧΤΟΙ στο τι ο Θεός έχει να τους πει. Αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό για τον κάθε άνθρωπο και στην κάθε περίσταση. Εξάλλου, όπως θύμισε σε όλους η Debs, “Ο Θεός είναι τόσο δημιουργικός, που μπορεί να χρησιμοποιήσει το οτιδήποτε ώστε να σου μιλήσει.” 
Σκοπός του σημερινού μαθήματος ήταν να μπορέσουν οι έφηβοι να δουν τα πράγματα από την οπτική γωνία του Θεού, ώστε να βασιλεύσουμε σε αυτή τη ζωή.  Κοιτώντας ξανά στα γράμματα της Αποκάλυψης, ο Ιωάννης γράφει στο εδάφιο 3:21, “Τον νικητή θα τον βάλω να καθίσει μαζί μου στο θρόνο μου.”
Για να βασιλεύσουμε στη ζωή, η Debs εξήγησε πως πρέπει να ευθυγραμμίσουμε τη ματιά μας με τη ματιά του Θεού. Και αυτό γιατί ο Θεός μας δημιούργησε ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε τη ζωή μας στο 100%.
“Δεν προσπαθεί να σε τραβήξει έξω από τη ζωή, αλλά να σε φέρει μέσα της,” είπε η Debs.
Ο Josh υπογράμμισε πώς μπορεί να γίνει αυτό, χρησιμοποιώντας τις οπτικές γωνίες μιας κάμερας.

  1.    Η 'Selfie' του Ιησού - Καθώς ξαναείδαμε τα εφτά γράμματα της Αποκάλυψης στα κεφάλαια 2 και 3, ο Josh και η Debs μας θύμισαν πως το κάθε γράμμα ξεκινάει με μια υπέροχη περιγραφή του Χριστού. Γύρισε ο ίδιος την κάμερα στον εαυτό του, και έτσι μας έδωσε ένα στιγμιότυπο του χαρακτήρα Του και του ποιος πραγματικά είναι. Η απάντηση στην κάθε ερώτηση που μπορεί να έχουμε στη ζωή μας, θα βρίσκεται πάντα στην παρουσία του Ιησού.
  2.   Σε βλέπω - Μέσα στο κάθε γράμμα, ο Ιησούς αναγνωρίζει την κάθε εκκλησία με τη σειρά· για παράδειγμα, στην Αποκάλυψη 2:2 λέει, “Ξέρω καλά τα έργα σου, πόσο κοπιάζεις και πόση υπομονή δείχνεις.” και στην Αποκάλυψη 2:9 λέει, “Ξέρω καλά τα έργα σου και πως σε κατατρέχουν και πως είσαι φτωχός.” Μέλος του προγράμματος, η Lisa, αναγνώρισε πως μπορεί συχνά μπορεί να νιώσουμε χαμένοι στο πλήθος, αλλά μέσα από αυτά τα γράμματα, γνωρίζουμε πως ο Θεός μας βλέπει και εστιάζει σε εμάς σαν προσωπικότητες.
  3.    Τι βλέπει ο Ιησούς - Ο Josh εξήγησε πως όταν ο Ιησούς μας κοιτάζει,είναι πάντα καλύτερο από όσο νομίζουμε. Χρησιμοποιώντας μια κάμερα GoPro, εξήγησε πως η γήινη οπτική μας γωνία είναι περιορισμένη· χρειάζεται να ακούσουμε τον Θεό και να βρούμε την δική του ματιά.  Όπως γράφει ο Ιωάννης στο τέλος της κάθε επιστολής στην Αποκάλυψη, “Όποιος έχει αυτιά, ας ακούσει τι λέει το Πνεύμα στις εκκλησίες.
  4.     Αιωνιότητα - Η Debs αναγνώρισε πως είναι εύκολο να έχουμε την ματιά του παρόντος, να αναλωθούμε στο τι μας συμβαίνει στο τώρα. Παρόλα αυτά, προς το τέλος της κάθε επιστολής, ο Θεός μας δίνει την αιώνια οπτική, η οποία, εξήγησε η Debs, πως μπορεί να κατανοηθεί με τη δική Του παρουσία και με τη δική Του ματιά .

Καθώς οι έφηβοι έβγαιναν από το Main Hall, τους δόθηκε από ένα σταγονόμετρο για τα μάτια, πάνω στο οποίο μπορούσαν να γράψουν “Θέλω να βλέπω από τη δική Σου οπτική.” Αν ευθυγραμμίσουμε την ματιά μας προς αυτή την κατεύθυνση, μπορούμε να βασιλεύσουμε μαζί Του σε αυτή τη ζωή, και όχι απλά να επιβιώσουμε.