ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΦΗΒΩΝ: ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Ίσως είναι ένα γράμμα αγάπης, ίσως ένα μήνυμα από κάποιον φίλο απ' τα παλιά, ίσως ένα σημείωμα ενθάρρυνσης, απλά λίγες λέξεις σε ένα κομμάτι χαρτί, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, αλλά αυτές οι λέξεις μπορεί να σημαίνουν τα πάντα για κάποιον. Πήγαμε μια βόλτα στο TeenStreet (TS) και ρωτήσαμε τους εφήβους για τα καλύτερα γράμματα που έχουν λάβει ποτέ στη ζωή τους.
“Πριν μερικά χρόνια, οι γονείς μου δούλευαν ως ιεραπόστολοι στη Τουρκία. Τώρα, ζω στην Ολλανδία ξανά, και λαμβάνω ένα email από τους παλιούς μου φίλους. Με άγγιξε πραγματικά.”
- Talita, 13, Ολλανδία
“Στην τάξη του σχολείου μου, όλοι μας λαμβάνουμε ένα γράμμα αγάπης από το Θεό. Είναι μερικά εδάφια σε' αυτά που μου δείχνουν την αγάπη του Θεού με έναν ιδιαίτερα συναισθηματικό τρόπο.”
- Martha, 16, Νορβηγία
“Έλαβα ένα ,μήνυμα στο Main Hall στοTS. Έλεγε ότι δεν θα περπατούσα ποτέ πια μόνος, χωρίς να έχει σημασία πού είναι οι φίλοι μου, η οικογένεια μου, ακόμα κι αν έχω εγκαταληφθεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να προσεύχομαι στο Θεό οποιαδήποτε στιγμή.”
- Tim, 13, Γερμανία
“Η γιαγιά μου έπρπε να μετακινηθεί σε νοσοκομείο. Το μυαλό της δεν λειτουργούσε σωστά πια, και είχε ξεχάσει όλους στην οικογένεια. Αλλά όταν ήταν τα γενέθλια μου, έλαβα μια ευχετήρια κάρτα από κείνη. Οπότε, αυτό δεν το είχε ξεχάσει.”
- Jedidja, 15, Ολλανδία
“Ένας πολύ καλός μου φίλος έπρεπε να αλλάξει σχολεία. Στην αρχή των καλοκαιρινών διακοπών, μου έγραψε λέγοντας μου πως δε θα με ξεχάσει ποτέ.”
- Konstantin, 13, Γεμανία
“Κάποτε, έπρεπε να ανέβω στη σκηνή και να δώσω παράσταση. Ήμουν πού αγχωμένος. Μόλις τελείωσα, έλαβα ένα μήνυμα από ένα κορίτσι. Έλεγε πώς της άρεσε πάρα πολύ και μου έγραψε ένα εδάφιο, ότι μπορώ να κάνω τα πάντα με το Χριστό.”
- Martin, 17, Νησιά Φερόε

“Αυτή τη χρονιά, έδωσε σχολικές εξετάσεις. Πήγα στην παραλία. Ο φίλος μου, μου έστειλε με μήνυμα τα αποτελέσματα: ' Πέρασες, πέρασες, πέρασες. Έχεις τους μεγαλύτερους βαθμούς.’”
- Pedro, 17, Πορτογαλία
“Μια κυρία στην εκκλησία, μου έστειλε ένα γράμμα για να με ενθαρρύνει να μείνω δυνατός στον Κύριο.”
- Chloe, 13, Iρλανδία
“Όταν ήμουν άρρωστος, πήρα ένα μήνυμα ότι θα πήγαιναν όλα καλά, και ήταν πολύ ενθαρρυντικό, γιατί όλα μπορούν να γίνουν με το Χριστό. Ήταν κάτι που μου άνοιξε τα μάτια.”
- Anna, 17, Σουηδία