UTELIAS: innokas saamaan tietoonsa tai oppimaan jotain uutta

Raamatussa kerrotaan Jeesuksen elämästä maan päällä – mitä hän teki, mihin hän meni, kenelle hän puhui, mitä hän sanoi ja… mitä kysymyksiä hän kysyi. Evankeliumeihin on tallennettu yli 300 Jeesuksen kysymää kysymystä!! Paljon enemmän kysymyksiä kuin hän edes itse vastasi.

Kun olemme UTELIAITA, haluamme oppia tai tietää jotain – ja mikäpä sen parempi keino oppia kuin kysymällä kysymyksiä. Jeesuksen keskustelut ihmisten kanssa alkoivat usein kysymyksillä, joiden tarkoitus oli opettaa heille jotain, auttaa heitä kasvamaan ja osoittaa heille tie totuuteen, Jeesukseen itseensä.

Jeesus kutsuu meitä seuraamaan itseään. Hän kutsuu meitä uskon matkalle, joka on täynnä ihmetystä; tutustumaan Jumalaan, joka on niin ihmeellinen, että opimme lisää hänestä koko loppuelämämme ajan. Voimme oppia lisää Jeesuksesta, kun katsomme hänen kysymiään kysymyksiä; sitä, mikä on tärkeää hänelle ja mihin hän kutsuu meitä. Kun otamme mallia Jeesuksesta ja kysymme kysymyksiä Jumalasta, elämästä, itsestämme ja toisistamme, meillä on mahdollisuus kasvaa uskossamme ja syventää suhdettamme Jumalaan.

Mistä saamme apua itseämme, tarkoitustamme, elämänkokemuksiamme ja maailmaamme koskeviin kysymyksiin? Voimme yksin ja yhdessä esittää kysymyksemme Jumalalle. Jumala ottaa uteliaisuutemme vastaan iloiten. Hän hyväksyy kysymyksemme ja epäilyksemme ja kutsuu meitä luokseen vastauksia etsimään.

Tämän vuoden TeenStreetillä katsotaan Jeesuksen esittämiä kysymyksiä ja pohditaan, mitä hänen käymistään keskusteluista voi oppia. Esitämme myös omia kysymyksiä. Ollaan yhdessä uteliaita uskossamme, seurataan Jeesusta sinnikkäästi ja opitaan lisää innokkaasti! Kuljetaan Jumalan kanssa, joka on suurempi kuin villeimmät mielikuvamme ja joka rakastaa meitä enemmän kuin voimme koskaan mitata!

Kerran, kun Jeesus oli vetäytynyt yksinäisyyteen rukoilemaan ja opetuslapset olivat hänen kanssaan, hän kysyi heiltä: ”Kuka minä ihmisten mielestä olen?” … ”Entä te?” kysyi Jeesus. ”Kuka minä teidän mielestänne olen?” (Luuk. 9:18,20)

Nähdään TeenStreetillä!