Hannah Rueber

Lauantai-iltana 27.7. kymmentä minuuttia vaille iltakahdeksan päähallin valtasi basson jytke. Sadat nuoret tanssivat ja yhtyivät lähtölaskentaan, kun odoteltiin ensimmäisen virallisen tilaisuuden alkamista TeenStreetillä 2019. Kannustushuudot ja taputukset seurasivat DJ:n soittoa ja kaikki olivat innoissaan. Tanssiryhmä nousi lavalle ensimmäistä kertaa ja johdatti nuoret mukaan tanssimaan. Sen jälkeen valkokankaalle heijastettiin video, jossa esiteltiin maat, joista TeenStreetille on saapunut nuoria.

TeenStreet-leiri ja iltojen Throne Room -ylistystilaisuudet aloitetaan perinteisesti tanssilla. Monet tunnistavat tämän vuoden pääpuhujat Richin, Rachelin, Ronin ja Cecilin jo edellisvuodelta. Rich ja Cecil kertoivat avajaisissa inspiroivista hetkistä ja asioista kuluneen vuoden ajalta: ensimmäisestä kuukävelystä tuli kuluneeksi 50 vuotta, USAn naiset voittivat World Cup-mestaruuden ja Ranska myönsi kansalaisuuden henkilölle, joka kiipesi ylös parvekkeita pitkin pelastaakseen pikkulapsen tippumasta. Kaikki puhujat rohkaisivat ja haastoivat nuoria tulevaa viikkoa varten.

Tämän vuoden leirin teemana on Jumalan inspiroima. "Sanan ’inspiroitu’ määritelmänä on, että joku täyttyy halulla tai tahdolla tehdä jotakin", Ron kertoi. Latinan kielen sana ”inspiroida” tarkoittaa johonkin hengittämistä. Ron viittasi 1. Mooseksen kirjan lukuun 2. Siinä kerrotaan, miten Jumala puhalsi elämän henkäyksen meihin, joten mekin voimme inspiroitua toimimaan ja rakastamaan toisia, kuten hän on rakastanut meitä.

Cecil kertoi häntä inspiroineesta opettajasta. Erään kuolleen oppilaan muistoksi pidettiin hiljainen hetki, jonka aikana opettaja rukoili. "Hän kertoi meille, että Jumala kuuntelee meitä ja välittää siitä, mitä meille tapahtuu. Tuo opettaja todella inspiroi minua seisomaan uskoni takana."

Rich kertoi tarinan lapsuudestaan. Hän oli ystävän luona päivällisellä, ja ystävän perhe piti ruoan jälkeen hartauden, kuten tavallisesti. ”He eivät muuttaneet tapaansa, vaikka paikalla oli vieras. He lukivat Raamattua, vaikka heillä oli vieraita. Tämä innosti minua, ja nyt minulla on sama tapa oman perheeni kanssa. Yksinkertaisetkin asiat voivat inspiroida.”

Tämän vuoden teemajakeet ovat Sananlaskujen kirjasta 3:5–6. Rachel kehotti jokaista pyytämään Jumalalta suurempaa luottamusta häneen.

Throne Room -tilaisuus päättyi muutamaan lauluun ja sitten nuorten olikin aika lähteä ensimmäiseen pienryhmään.

Tilaisuuden jälkeen kreikkalainen Myrto (16) kertoo olleensa kananlihalla koko tilaisuuden ajan. Välillä hän ei edes huomannut muita ympärillään, vaan keskittyi vain Jumalan kanssa olemiseen. Sanat virtasivat suoraan hänen sydämeensä. Saksalaiselle Linukselle (18) tämä oli ensimmäinen tilaisuus TeenStreetillä. Vaikka paikalla oli paljon muita, hän tunsi yhteenkuuluvuutta muiden kristittyjen kanssa ja isosta porukasta huolimatta hänestä tuntui, että häntä kohdeltiin yksilönä. Krikkalainen Nikoleta (15) tunsi kiitollisuutta mahdollisuudesta puhua Jumalan kanssa. "Se, että Jumala haluaa puhua kanssani – syntisen kanssa – on todella kaunista. En osaa selittää, kuinka kiitollisia meidän pitäisi olla siitä, että Jumala kuuntelee meitä. Mutta sellainen olo minulla oli, kun ylistimme ja rukoilimme."