Jumala puhuu taiteen kautta

Jane Knoop

”Onko minussa Pyhä henki?”

Tämä kysymys askarrutti Saskian mieltä nuorena. TeenStreetillä hänellä oli tapana katsella ympärilleen ylistyksen aikana. Hänestä tuntui, että armolahjat näkyivät niin selvästi toisissa ihmisissä, mutta omalla kohdallaan hän pohti, missä Pyhä henki oli hänessä, kun hän ei puhunut kielillä tai ylistänyt riehakkaana. Puhuiko Jumala silti?

Sitten hiljaisessa nurkkauksessa maalipensseli kädessään Saskia huomasi, että hänen mielensä rauhoittuu. Kun hänen pensselinsä maalasi sivua, hän huomasi hidastavansa tahtia. Jumalalle tuli tilaa puhua ja hengelle rauhaa liikkua hänessä. Jumalan rakkaus painui syvemmälle hänen sydämeensä jokaisella pensselinvedolla.

”Useimmiten on kyse enemmän siitä, mitä tapahtuu minussa kuin siitä, mitä luon”,  Saskia pohtii. ”Kun luon jotakin, koen Jumalan rauhaa.” Nyt Saskialla on rauhallinen luottamus; varmuus siitä, että hänessä on Pyhä henki, joka liikkuu ja tekee työtään hänen taiteensa kautta. 

Inspiroituna Saskia etsii nyt tapoja rohkaista nuoria TeenStreetillä ilmaisemaan itseään ja kohtaamaan Jumalan rakkaus taiteen kautta. ”Joskus me suljemme ovet ajatellen, ettemme ole tarpeeksi hyviä”, hän sanoo puhuen vertauskuvallisesti. ”Haluan auttaa nuoria avaamaan näitä ovia.”

Nyt Saskia katsoo sitä samaa hiljaista nurkkaa ja näkee, miten nuoret ottavat pensselin käteensä. Näin he työntävät uusia ovia auki, pitävät hauskaa ja löytävät Jumalan. Art Zone on täynnä Jumalan rauhaa. ”Se on kuin sairaala sielulle.” Saskia on huomannut, että on nuoria, joilla on paljon sanottavaa – itseilmaisua, ylistystä – mutta heillä on vaikeuksia sanoa se ääneen. Tämä on turvallinen paikka, jossa on vapaus sanoa se, mihin kokee tarvetta. ”Se on kaunista”, Saskia sanoo.

Naomi (15) istuu jalat ristissä lattialla muodostaen hellävaraisin pensselinvedoin kuvaa vuorimaisemasta. Useimpina iltoina TeenStreetin Throne Room -ylistyksen aikana hän on mennyt Art Zone -alueelle. ”Sillä ei ole väliä, mitä toiset tekevät”, hän sanoo. ”Näissä hetkissä tuntuu kuin olisin yksin Jumalan kanssa.” Naomille tämä on pääasiallinen tapa kokea yhteyttä Jumalaan. ”Mahtavaa, että TeenStreetillä on mahdollisuus ylistää tällä tavalla.”  Hän toistaa Saskian kertoman ajatuksen siitä, ”ettei sillä ole väliä, miten hyvä maalaukseni on.”

Naomille ja Saskialle tärkeintä on prosessi; se, mitä Jumalan Henki tekee heissä, kun he ylistävät tällä tavoin antaen Jumalan rakkaudelle tilaa puhua heidän sisimmässään.