Jumala tekee työtänsä

Jane Knoop

“Se oli niin kaunis hetki”, Gabi muistelee. “Olimme kaikki yhdessä. Isä soitti kitaraa, ja minä aloin laulaa sydämestäni Jumalalle. Tiesimme, että pimeys oli siirtynyt ja että kaikki asiat järjestyisivät.” 

Tämän hetken Gabi muistaa liittyen siihen, kun hän sai äänensä takaisin. Hän oli saanut aivoinfarktin vain 19-vuotiaana maaliskuussa 2018. Infarktin jälkeen Gabi ei voinut puhua eikä nähdä. Toinen puoli hänen kehostaan oli halvaantunut. “Toipuminen oli hullua”, hän toteaa muistellen, kuinka vaikeita ensimmäiset kuukaudet infarktin jälkeen olivat. Pienimmätkin asiat olivat suuria vuoria, jotka piti valloittaa. Perheensä tukemana Gabi selvisi mutta muistaa kokeneensa syyllisyyttä siitä, miten paljon muiden piti uhrata hänen puolestaan. Puhumattakaan kaikesta siitä pelosta, turhautumisesta ja avuttomuudesta, jota hän koki, kun ei voinut tehdä mitään itse. 

“Mutta Jumala”, Gabi huokaa, “Jumalan rauha oli niin kanssani.” 

Koska Gabin lapsuus oli täynnä myllerrystä – hän muutti rakkaasta kotimaastaan Brasiliasta Portugaliin ja joutui navigoimaan murrosiän myrskyt vieraassa maassa – hän kertoo vaatineensa aina Jumalalta vastauksia: “Miksi teet näin Jumala? Missä olet?” Mutta kun hän sitten makasi sairaalan sängyssä kykenemättömänä näkemään, puhumaan tai liikkumaan – tilanteessa, jossa jotkut saattaisivat epäillä Jumalaa – Gabi ripustautui häneen.  

“Koin Jumalan uudella tavalla”, Gabi kertoo. “Tunsin rauhaa ensimmäistä kertaa elämässäni.” Hän puhuu tarinaansa kertoessaan masennuksesta ja toipumisen haasteista ja toisaalta Jumalan vahvasta läsnäolosta ja rauhasta melkein samassa lauseessa. Elämä ei ole ollut helppoa, mutta Gabi luottaa, että Jumala on tehnyt ja tekee työtä hänessä. 

Reilu vuosi myöhemmin Gabi on TeenStreetin päähallin lavalla mikrofoni kädessään ja laulaa sydämestään osana TeenStreetin bändiä. Hän kärsii yhä näköön ja yleiseen toimintakykyyn liittyvistä ongelmista mutta turvautuu heikkouksissaan Jumalaan ja etsii hänen voimaansa.  

Lavan edessä nuorten joukossa on 16-vuotias Bella Englannista. Hän kertoo ylistyksen menevän tunnetasolle saakka, oman elämänsä kipujen ja ilontäyttämän rakkauden risteyskohtaan. Lavalla laulava Gabi katsoo alas nuorta Bellaa kohti, ja heidän katseensa kohtaavat. “Hän ylistää Jumalaa, ja minä ylistän Jumalaa”, Gabi toteaa. “Meillä on yhteys, teemme yhdessä jotain.” Jumala tekee työtänsä molemmissa.