Kahvirahoilla TeenStreetille

Karoliina Gröhn

Tampereen Vapaakirkkoseurakunnan nuoret istuvat kuumuutta hohtavalla betonilla saksalaisen konferenssihallin seinustalla. On melko lämmin. Yhden nuoren kännykkä on latautumassa polttavan kuumalla parkkipaikalla aurinkokennoon kytkettynä.


”Yhden kaverin isä oli käskenyt ottamaan kennon mukaan”, Eveliina (16) nauraa.

TeenStreetillä ei saa ladata kännyköitä suoraan pistokkeista. Niitä ei olisi riittävästi lähes 4000:n ihmisen tarpeisiin.

Eveliinan vieressä Saksan lämpöisestä säästä nauttivat Wilhelmiina (15), Elli (16) ja Johannes (17).

Tampereen Vapaakirkkoseurakunnan nuoret ovat hienosti edustettuina tämän vuoden TeenStreetillä. Wilhelmiinan, Johanneksen, Ellin ja Eveliinan lisäksi paikalla on 19 muuta saman seurakunnan nuorta.

Mukanaolijoiden suuri määrä selittyy osittain sillä, että Tampereen Vapis on seurakuntana ottanut TeenStreetille valmistautumisen osaksi virallista ohjelmaansa ja rohkaisee nuoria lähtemään leirille. Nuoret keräävät osallistumiseen tarvittavat varat leiriä edeltävän vuoden aikana järjestämällä kirkkokahvit useana sunnuntaina.

Varainhankintaa koordinoivat nuorten äidit. Kahvitusvuorot jaetaan hyvissä ajoin, ja jokainen nuori osallistuu noin 3-4 kahvitukseen. Äidit myös ideoivat menun ja lähettävät jopa reseptit tarvittaviin ruokalajeihin niistä vastuussa oleville henkilöille. Informaatio kulkee yhteisen WhatsApp-ryhmän kautta.

”Kahvitussunnuntaina muutama meistä menee kirkon eteen kertomaan TeenStreetistä ja kahvituksesta”, Johannes kertoo. ”Samalla voi kertoa jonkun sopivan koskettavan leirimuiston.”

”Kahvin aikana seurakuntalaiset voivat kysyä meiltä kysymyksiä TeenStreetistä”, Wilhelmiina jatkaa. ”On ollut mukava tutustua seurakuntalaisiin kahvittelun lomassa.”

Kahvista maksetaan vapaaehtoinen maksu.

Tänä vuonna tienatuilla kahvitusrahoilla maksettiin kaikkien 23:n nuoren leirimaksut ja bussikuljetukset Saksassa. Jokainen vastasi itse lennoistaan Saksaan ja takaisin.

Vuoden mittainen kahvitusprojekti tarjosi samalla mahdollisuuden tutustua tuleviin leirikavereihin etukäteen ja työskennellä yhdessä.