Kysymyksiä ja vastauksia: Rachel

Hannah Rueber

Haluamme oppia tuntemaan TeenStreetin (TS) 2018 pääpuhujat ja kuulla, millaista on olla ohjelmatiimissä. Esitelkäämme Rachel.

Nimi: Rachel

Mistä olet kotoisin/missä asut: (USA/Ranskassa 6,5 vuotta)

Mistä sait kuulla TS:stä ja kuinka kauan olet ollut mukana? 

Tapasimme Gerin (TS Euroopan johtaja) ja Dominiquen (TS ohjelmajohtaja) 2007/2008 työskennellessämme Ranskassa. Dominique pyysi meitä mukaan ohjelmatiimiin kolme vuotta sitten. Aloitimme Skype-keskustelut ohjelmatiimin (Debs, Josh, Dominique ja Ron) kanssa. Seuraavana vuonna olimme mukana suunnittelemassa opetuksia 'Unshakeable' (Järkkymätön) -teemaa varten. Kirjoitimme Suuri seikkailu -opetuksia ja osallistuimme opettamiseen leirillä. Viime vuosi oli ensimmäinen TeenStreetimme ja tänä vuonna... 

Mikä oil huippuhetkesi tai ahaa-elämyksesi suunnittelun aikana?

Maaliskuun suunnittelukokouksessa kaikki rohkaisivat meitä kovasti. Oli hienoa nähdä se ja tuntea heidän tukensa tätä tulevaa kesää varten. Tämä vahvisti sitä, että olemme menossa oikeaan suuntaan. 

Mitkä kaksi asiaa 1) haluat muistaa tästä viikosta ja 2) haluat nuorten muistavan tästä viikosta? 

Toivon, että tämä viikko rohkaisisi nuoria... ei vain tulemaan lähemmäs Jumalaa, vaan vahvistaisi heidän suhdettaan Jumalan kanssa tai auttaisi heitä tulemaan Jumalan luo ensimmäistä kertaa elämässään. Toivon, että heidän suhteensa Jumalaan voisi syventyä niin, että heidän vaelluksensa kotona olisi lähempänä Jumalaa. Haluamme kuulla nuorten kertomuksia siitä, kuinka TS:llä oloaika auttoi ja motivoi heitä kasvamaan uskossaan ja jatkamaan elämää uskossa.

Itse rakastan kuulla todistuksia siitä, miten Jumala toimi viikon aikana ja nähdä, kuinka hän vastasi rukouksiin. Toivon kuulevani kertomuksia näistä, koska minusta on hauskaa iloita toisten kanssa.

Mitä osallisuus TS:llä merkitsee sinulle? 

Pidän TS:llä siitä, kuinka Jumala toimii monin tavoin ja monella eri osa-alueella ja monien vapaaehtoisten kautta. Saamme käyttää lahjojamme, kykyjämme ja intohimojamme monin tavoin, mutta Hän vaikuttaa sen kaiken. Meillä jokaisella on roolimme, tehtävämme, Hän yhdistää kaiken ja tekee kaikesta kaunista. 

Nuoret saattavat unohtaa suuren osan siitä, mitä sanomme, mutta me luomme raamit sille, miten he voivat jatkaa täältä eteenpäin. Jumala toimii sen kautta, mitä he muistavat: tarinat, todistukset, työpajat, pienryhmät, jotain siitä, mitä he lukevat täällä. Toivon, että saamme asioita liikkeelle niin, että kokonaisuus toimii.

Mitä seuraavaksi? 

Palaamme kotiin Ranskaan, levähdämme hiukan ja palaamme seurakuntatyöhön.

Jos sinulla olisi elämälle motto, mikä se olisi?

Elä niin, että Jumalan valtakunta laajenee. Se on paras tapa elää (itsellemme ja toisillemme).