Kysymyksiä ja vastauksia: Rich

Nimi: Rich

Mistä olet kotoisin/missä asut: (USA/Ranskassa 6,5 vuotta)

Mistä sait kuulla TS:stä ja kuinka kauan olet ollut mukana (ks. Kysymyksiä ja vastauksia: Rachel)

Kuvaile prosessia viime vuodesta tähän vuoteen?

Josh and Debs (edelliset TS:n puhujat) ovat olleet suurena tukena koko tämän prosessin aikana. He ovat rukoilleet puolestamme ja pitäneet yhteyttä kuullakseen, miten asiat etenevät. Kokemukseni perusteella he ovat siirtäneet viestikapulan hyvin eteenpäin. Se on auttanut meitä ottamaan TS:n omaksemme.

Ohjematiimi kokoontui viime lokakuussa  Itävallassa. Aloitimme käsittelemään Isä meidän -rukousta teemana ja ideoimme, kuinka jaamme sitä osiin ja sovellamme käytäntöön. Tapasimme Skypen välityksellä joka viikko maaliskuuhun saakka, jolloin saimme palautetta materiaalista (Suuri seikkailu) eri maiden OM-toimistojen johtajilta. Sen jälkeen ohjelmaa hiottiin lopulliseen muotoon.

Mikä oli huippuhetkesi tai ahaa-elämyksesi suunnittelun aikana?

Maaliskuun kokouksien aikana tajusin, kuinka suuri TS:n tiimi kokonaisuudessaan olikaan. Kyse ei ole pienestä ryhmästä, joka suunnittelee kaiken ja päättää kaikesta. Tämä valtavan suuri kansainvälinen tiimi toteuttaa yhdessä TS:n. Yksi TS:n hienoja puolia onkin se, että jokaisella on siihen omistajuus. Tämä ei ole vain muutaman ihmisen projekti. Tämä on maailmanlaajuista yhteistyötä.

Mitkä kaksi asiaa 1) haluat muistaa tästä viikosta ja 2) haluat nuorten muistavan tästä viikosta? 

Rukoukseni tälle viikolle on sama itselleni ja nuorille: että me lähentyisimme Jumalan kanssa. Kun valmistelin näitä opetuksia, löysin Isä Meidän -rukouksesta paljon asioita, joita voin soveltaa elämääni. Minä uskon vilpittömästi, että kun opetat toisia, opetat myös itseäsi. Olen innoissani, että loppuviikosta voin kasvaa lähemmäksi Jumalaa. Minun tulee luottaa, että Jumalan Henki vaikuttaa kauttamme.

Mitä osallisuus TS:llä merkitsee sinulle?

Tämä on hyvä esimerkki Jumalan armosta, sillä me kaikki olemme rikkinäisiä ja meillä on erilaisia ongelmia. Jumala on valinnut käyttävänsä tavallisia ihmisiä huolimatta siitä, että olemme epätäydellisiä. Se on armoa. Toiseksi, saamme nähdä kuinka eri kansat kokoontuvat yhteen ylistämään Jumalaa eri kielillä koko sydämestään. Sekin on armoa.

Mitä seuraavaksi?

Palaamme kotiin Ranskaan, levähdämme pari päivää ja kiitämme Jumalaa kaikesta siitä, mitä Hän on tehnyt. Sitten palaamme seurakunnan lapsi- ja nuorisotyöhön.

Jos sinulla olisi elämälle motto, mikä se olisi?

Aseta toiset itsesi edelle, koska niin Jeesuskin teki…  äläkä unohda syödä vihanneksia.