Hannah Rueber

Ensimmäinen päivä TeenStreetillä (TS) alkoi päähallissa täyttäen sielun toivolla ja rohkaisulla. Aloitimme matkan lähemmäksi Jumalaa, ja puhujat kertoivat, kuinka Jumala 'paljastaa' itsensä meille eri nimiensä kautta. 

“Ennen kuin Jeesus aloittaa rukouksensa Matteuksen luvussa kuusi", Ron aloitti, "hän opettaa opetuslapsilleen kaksi asiaa: rukouksen tulee olla yksinkertaista ja henkilökohtaista, koska jumalasuhteen tulisi olla intiimi." 

“Jumalamme on niin suuri!" Rich sanoi. "Hän loi kaiken, ja kuitenkin hän mittaa taivaat sormellaan."

Todellakin: Jumalamme on niin suuri, että yksi nimi ei riitä kuvailemaan häntä. Raamatussa on 956 eri nimeä, jotka kuvaavat hänen suuruuttaan. Tämä valtava Jumala haluaa olla intiimin läheinen jokaisen kanssa. Hän loi jokaisen meistä solu kerrallaan, kunnes olimme kokonaisia. Voimme oppia tuntemaan tämän uskomattoman suuren Jumalan hänen sanansa kautta. 

“Kun katsomme Jumalaa", Rachel jatkoi, "näemme, kuinka suuri hän on ja kuinka pieniä me olemme verrattuna häneen. Jeesus luo sillan meidän ja valtaistuimen välille. Hän loi sinut ja rakastaa sinua valtavan paljon."

“Onko sinulla ollut kokemus, jota ei voi kuvailla tai verrata mihinkään? Sellainen Jumalamme on!" Ron kertoi nuorille. "Kun Moosen lähetettiin israelilaisten luo, hän kysyi 'Kenen sanon lähettäneen minut?' Jumala sanoi hänelle: 'Minä olen.' Tämä riittää kuvailemaan häntä! Enkelitkin polvistuvat kasvoilleen maahan ja ylistävät häntä, kun he kuulevat hänen nimensä." 

Päälavan takaosassa on valtavan kokoinen tuoli symbolisoimassa Jumalan valtaistuinta. Koko muistuttaa nuoria siitä, kuinka mahtava Jumala meillä on. TS:n alueella on useita tuoleja, "valtaistuimia", joihin nuoret voivat kirjoittaa Jumalan eri nimiä sen mukaan, mikä niistä on heille merkityksellisin. Kun sadat nuoret kirjoittavat Jumalan nimiä tuoleihin, "valtaistuimet" täyttyvät kiitoksesta ja ylistyksestä Jumalaa kohtaan. Hän loi meidät ja rakstaa meitä. 

Mikä kaunis nimi se onkaan 

Suomalaiset Katariina, Ester and Laura (kaikki 17) nauttivat oppiessaan Jumalan nimiä. Vaikka he tiesivät, etää Raamatussa on useita nimiä Jumalalle, he yllättyivät nimien määrästä.

Ensimmäisen Net 1 -pienryhmän aikana nuoria pyydettiin valitsemaan ne kolme Jumalan nimeä, jotka ovat heille merkityksellisimmät. "Minä valitsin Ikuinen Jumala, Turvapaikka ja Abba Isä, koska Jumalaan voi aina luottaa", kertoi Laura. 

Ester valitsi Luojan, Neuvonantajan, ja Jumalan, joka näkee. "Kun minusta tuntuu, että kukaan ei välitä minusta, tieto siitä, että ainakin Jumala on kiinnostunut minusta, auttaa", hän sanoi.

Katariina, joka valitsi Huolenpitäjän, Suojan ja Ikuisen, selitti valintaansa: "Jumala haluaa huolehtia minusta eikä se ei ole hänelle vain velvollisuus. Hän tuntee ongelmani ennenkuin ne syntyvät. Se antaa minulle rauhan, ei ole mitään hätää." 

Kaksi poikaa Färsaarilta, Herleivour and Jonas (15), paljastivat myös Jumalan nimistä ne, jotka olivat heille tärkeitä. 

“Nimi 'Opettaja' nousi minulle tärkeäksi. Hän voi opettaa meille kaikesta, meistä itsestämme, Hänestä, toisistamme, maailmasta. Kukaan muu ei voi tehdä kaikkia näitä, ja se on minusta aika huippua", Herleivour sanoi.

Jonakselle nimi 'Kaikkivaltias' oli mieluisin. "Se kuvastaa kaikkea Jumalasta. Hän on kaikkitietävä, kaikkivoimainen, mahtava ja viisas. Hän on ylitse kaikkien ja kaiken. Tämä nimi on yhteenveto kaikesta, mitä hän on ja paljastaa, kuinka ihmeellinen hän on."