Hannah Rueber

TeenStreetin toisena päivänä aamun opetuksessa keskityttiin luottamukseen. Ron aloitti kertomalla siitä, miten hän oli luottanut ilmatäytteiseen patjaansa – ja sitten se ei toiminut. Ihmiset, joihin luotamme, pettävät meidät usein. On kuitenkin Yksi, joka ei koskaan petä meitä.

Pitkälti samaan tapaan kuin Rachel eilen määritteli viisauden, Ron antoi luottamukselle yksinkertaisen määritelmän. ”Luottamus on luja usko jonkun totuuteen tai kykyyn.” Tämä määritelmä mielessä perehdyimme Sananlaskujen jakeeseen 3:5. ”...turvaa koko sydämestäsi Herraan.”

Ron selitti, että sydän on koko olemuksen keskus, joten ”Herraan turvaaminen koko sydämestäsi” tarkoittaa luottamista Jumalaan kaikessa.

Game Time (peliaika) vaati tällä kertaa sokeaa luottamusta – kirjaimellisesti. Yksi jäsen jokaisesta kolmesta joukkueesta (Kreikka, Tanska ja Korea-Amerikka) kulki silmät sidottuina ja yritti löytää reitin maaliviivalle kaatamatta vesikuppeja, joita oli levitelty ympäri lattiaa. Joukkuetoverit antoivat silmät peitettynä kulkeneelle ohjeita siitä, miten reitillä piti kulkea voittaakseen. Tällä kertaa korealais-amerikkalainen joukkue oli ensimmäisenä maalissa.

”Rakkaus on perusta luottamukselle”, Rich kertoi ryhmälle. ”Johannes 3:16 kertoo, että ’Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon...’ Hänen rakkautensa meitä kohtaan on syy siihen, että hän lähetti meille Jeesuksen.” Rich käytti esimerkkinä arvokasta opetusta, jonka oli saanut ”Valmentajalta”, lapsuudenystävänsä isältä.

”’Valmentaja’ kertoi minulle, etten koskaan tule rakastumaan kehenkään yhtä nopeasti kuin ensimmäiseen lapseeni. Se on välitöntä ’valmiina-kuolemaan-puolestasi’-tyyppistä rakkautta. Sellaista rakkautta Jumalalla on meitä kohtaan. Kun alamme ymmärtää, mitä rakkaus tarkoittaa, alamme luottaa.”

Erityisvieraana tilaisuudessa haastateltiin Dorania, OM Saksan johtajaa. Doran kertoi oman tarinansa siitä, miten hän 16 vuotta sitten osallistui TeenStreetille, ja hänen elämänsä muuttui. Vastauksena sille, että Jumala antoi kaikkensa hänelle, hän päätti antaa kaiken takaisin Jumalalle. Tähän kuului myös se, että hän käytti kolme vuotta palvellen Logos Hope -laivalla.

”Luottamus tarkoittaa suhteessa olemista, joten on tärkeää, että elän tavalla, joka miellyttää häntä [Jumalaa]. Luottaminen ei ole niinkään isoja päätöksiä. Se on pieniä päivittäisiä päätöksiä. Luota hänen teihinsä elämäsi varalle, koska niissä löydät sen tarkoituksen, mitä varten sinut on luotu.”

Meidän pitäisi pystyä luottamaan Jumalaan elämämme jokaisessa mutkassa, koska luottamuksen perustana on rakkaus.

”Jumala on turvamme ja linnamme, auttajamme hädän hetkellä.” (Ps. 46:2)

Nuorten ajatuksia toisena päivänä

”Opin, että luottamisen perustana on rakkaus. Jotta voisi luottaa johonkuhun, tarvitsee myös rakkautta. En ollut aiemmin ajatellut tätä puolta asiasta. Ajattelin aina, että ihmisten pitää todistaa minulle, että he ovat luottamuksen arvoisia, mutta kyse ei olekaan siitä. On kyse rakkaudesta.” - Møyfrid (17, Ruotsi)

”Opetus oli mahtavaa, koska opimme paljon Jumalasta. Voimme syventää suhdettamme Jumalaan. Tykkäsin erityisesti Doranin haastattelusta. - Ellie (16, Ruotsi)

”Opetus oli tosi mahtava. Se oli yksinkertainen, mutta mahtava. Pidin siitä, että Rich sanoi samat asiat aina uudestaan ja uudestaan ja teki asian helpoksi ymmärtää.”  - Anton (16, Suomi)