Melina Wall

Neljäs päivä TeenStreetillä (TS) käsitteli anteeksiantamusta ja sen tärkeyttä suhteessamme Jumalaan ja toisiin ihmisiin. Jumalan anteeksiantamus tekee anteeksiantamisen  ja -pyytämisen mahdolliseksi. 

Jeesus on anteeksiantamisen ylivoimaisesti paras esimerkki 

“Kuvittele valtaistuin, joka on yksinäisellä saarella 3000 kilometrin päässä mantereesta. Haluat mennä valtaistuimen luo, mutta et voi käyttää lentokonetta etkä laivaa ja uimalla matka on liian pitkä. Valtaistuimen luo on mahdotonta päästä. Tämä kuvastaa tilannettamme Jumalan edessä", Rachel aloitti. 

“Raamattu kertoo meille, että emme ole täydellisiä ja teemme asioita väärin. Synti on este niin kuin meri, joka erottaa meidät tästä valtavan upeasta Jumalasta. Onneksi tarina ei pääty tähän. Jeesus tuli, jotta pääsisimme sovintoon Isän kanssa."

Tämä kertomus näyttää meille, kuinka ehdottoman tärkeää anteeksiantaminen on meille ja jumalasuhteellemme. Anteeksiantaminen on meidän parhaaksemme.

“Niin kuin Herra on antanut teille anteeksi, niin antakaa tekin."  – Kolossalaiskirje 3:13 (1992)

Annteksiantaminen on meille tärkeää, koska se on tärkeää Jumalalle. "Se tarkoittaa sitä, että meidät vapautetaan ja sitä, että vapautamme toiset elämään vapaudessa. Siinä katkaistaan jonkin tai jonkun valta sinua kohtaan", Ron selitti. 

Multa miltä jonkun vapauttaminen näyttää käytännössä? 

Anteeksiantaminen on prosessi

Rich kertoi omasta elämästään esimerkin siitä, kuinka anteeksiantaminen on prosessi. "Voit antaa anteeksi tänään, mutta et huomenna... joskus anteeksiantaminen voi olla todella vaikeaa. Voidaan ajatella, että jos annan tuolle henkilölle anteeksi, teko pyyhitään kokonaan pois. Sillä ei ole enää merkitystä. Mutta meidän tehtävämme ei ole kantaa taakkaa. Kun luotamme Isään anteeksiantamisessa, voimme elää vapaudessa." 

Rich rohkaisi nuoria: "Isä haluaa ottaa taakkasi. Hän on riittävän voimakas ottamaan sen. Hän on armollinen ja halukas ottamaan sen ja vapauttamaan meidät niin, että voimme elää vapaasti hänen armossaan."

Ron selitti, että anteeksiantaminen on yksi valtakunnan periaatteista. Antamalla kipumme Isälle ja antamalla toisille anteeksi yhä uudelleen, rikomme katkeruuden muurin yksi tiili kerrallaan. 

Anteeksiantaminen ei ole, mitä ihmiset ansaitsevat 


NET-ryhmien aikana nuoret tutkivat anteeksiantamista ja -saamista kolmelta kannalta: 

  • Jumala antaa minulle anteeksi ja otan Hänen anteeksiantamisensa vastaan. 
  • Annan anteeksi niille, jotka ovat rikkoneet minua vastaan.
  • Pyydän anteeksi niiltä, joita vastaan olen rikkonut. 

Sveitsiläisille Monille ja Janalle anteeksiantaminen tarkoittaa kipujen viemistä Jumalalle ja niistä irti päästämistä yhä uudelleen ja uudelleen. Lara lisäsi: "Minulle se tarkoittaa sitä, että en anna kielteisten tunteitteni hallita sitä, mitä ajattelen ihmisestä, joka loukkasi minua."

Karson (17) Yhdysvalloista totesi: “Anteeksiantaminen tarkoittaa itseni voittamista." Peighton (14) sanoi: "Anteeksiantaminen on tapa kasvaa hengellisesti ja päästä LÄHEMMÄKSI Jumalaa. Se on prosessi, jossa todella pitää luottaa Jumalaan. Siinä ei ole kyse siitä, välittävätkö sinua loukanneet ihmiset siitä tai ovatko he pahoillaan, vaan siitä, että vapautamme kivun ja loukkauksen." 

Kaksi nuorta (molemmat 17) Irlannista kertoivat, mikä vaikutti heihin aamupäivän opetuksessa.

Ciaran sanoi: “Käsitin, miksi tämä täydellinen Jumala antaa meille anteeksi ja miksi Hän on NIIN rakastava, että Hän antaa meille anteeksi, vaikka emme ansaitse sitä." 

Alex kertoi: "Minulle tärkein ovallus oli se, että hän antoi ensin anteeksi meille, jotta me pystymme antamaan anteeksi toisille. Jos emme vapauta ihmisiä, [katkeruudesta] saattaa syntyä este meidän ja Jumalan välille."