Hannah Rueber

Päivän teemana käsiteltiin voimaa, joka onkin hyvin elämään sovellettava asia. Tarkastelimme erityisesti sanojen voimaa. Ron kertoi opetuksen aluksi Eräästä, joka puhui voimakkaasti. ”Jumalan sanoissa on voima. Hän puhui ja ihmiset paranivat.”

Ilmestyskirjassa kerrotaan Johanneksen ilmestyksestä, jossa hän kohtasi Jeesuksen. Johannes kertoo, että Jeesuksen puhe oli kuin ”olisi torveen puhallettu” tai kuin ”suurten vesien pauhu”. Vesiputouksilla joskus käyneet tietävät, millaista ääntä pauhaava vesi pitää. Se on voimakas ääni ja sopiva kuvaus Jumalan sanojen voimasta.

Kaikkein voimakkaimmat sanat, jotka Jumala on puhunut, ovat ”se on täytetty”. Ron jatkoi: ”Sanat, joita puhumme toisillemme, ovat voimakkaita” ja siirtyi puhumaan siitä, millaisia sanoja käytämme.

Rich varoitti nuoria siitä, että sanoillamme on suuri merkitys. Sanoilla on voima satuttaa ja tuhota tai rohkaista ja kannustaa. Raamatussa Jaakobin kirjeen kolmannessa luvussa puhutaan kielen kesyttämisestä. Rich totesi, että ”kieli, jota ei rajoiteta, voi sytyttää koko elämän tuleen”.

Sanat ovat satuttaneet meitä kaikkia jossain kohtaa elämäämme, mutta toisille lausumamme sanat voivat myös tuoda mukanaan elämää, totuutta ja armoa. Meidän täytyy myöntää, että olemme heikkoja ja pyytää Jumalaa auttamaan pitämään kielemme kurissa.

Milloin viimeksi sinua rohkaisi jokin, mitä sinulle sanottiin? Kuinka sinua on siunattu sanoilla? Cecil haastatteli lavalla Sasikaa, jolle joku sanoi muutama vuosi sitten TeenStreetillä, että näki hänessä kykyä johtaa. Se ei merkinnyt tuolloin Sasikalle mitään, mutta tänä vuonna hän on vastuussa TeenStreetin Art Zonesta eli taiteiden alueesta. ”Art Zone on ollut minulle hyvin rakas”, Sasika kertoi, ”mutta minulla ei ollut aavistustakaan siitä, että Jumala käyttäisi minua tällä tavoin”.

Sasikaa on rohkaissut Heprealaiskirjeen 3:4:  ”Jokainen talo on jonkun rakentama, mutta Jumala on rakentanut kaiken.” Sasika on ymmärtänyt, että Jumala on kaiken takana ja että hänen tulisi antaa kaikki kunnia Jumalalle kaikesta, mitä Jumala hänen kauttaan tekee.

Rachel puhui voimakkaita rohkaisun sanoja: Jeesuksen sanat antavat elämän ja hänen sanansa ovat käytettävissämme joka päivä. Meillä on myös vihollinen, joka kertoo meille valheita, joita hän haluaa meidän uskovan. Tanssiryhmä esitti vaikuttavan tanssin siitä, millaiselta tämä valheiden kuiskuttelu näyttää.

”Mitä sanoja uskot itsestäsi?” Rachel kysyi paikalla olijoilta. ”Oletko uskonut ne siinä määrin, että niistä on tullut osa identiteettiäsi? Jumalan sana antaa iloa, elämää, rauhaa, toivoa ja tarkoituksen.” Me tarvitsemme sitä, että uskomme hänen sanansa elämäämme kohtaan. Hän haluaa vaihtaa uskomamme valheet totuuteen.

Nuorten ajatuksia viidentenä päivänä

”En jaksaisi ilman myönteistä sanojen voimaa. Rukoileminen perheen kanssa on minulle tärkeää, koska rukoillessa tuntuu siltä, että Jumalan voima ympäröi minua. Saan siitä voimaa.” - Angelina (17, Kreikka)

”Joskus sanotaan jotain pientä, eikä ajatella, että se loukkaa ketään, mutta se voi todella satuttaa.” - David (13, UK)

”Tanssi oli inspiroiva. Vaikka demonisi olisivat kuinka vahvoja, Jumala on voimakkaampi.” - Valeri (17, Bulgaria)

”Minua inspiroi se, että Jumala voi käyttää jonkun taidetta johtamaan muita ihmisiä.” - Stefan (14, Bulgaria)