RAG – juoksutapahtuma maailman nuorten hyväksi

Helen Winzell

Aurinkoisena keskiviikkopäivänä TeenStreet Bulevardi muuttui juhla-alueeksi. Juoksijat ja kannustajat muodostivat värikkään joukon. Joillakin oli päässä peruukkeja ja hattuja, toiset olivat pukeutuneet naamiaisasuihin tai kietoutuneet oman maansa lippuun. RAG-hyväntekeväisyysjuoksu oli alkamassa.

Viisi... neljä... kolme... kaksi... yksi... MATKAAN! Yli 1 200 juoksijaa ja kävelijää lähti liikkeelle satojen katselijoiden taputtaessa, hurratessa ja laulaessa. DJ loi kannustavaa tunnelmaa musiikilla.

Juoksijoilla ja kävelijöillä oli kaksi tuntia aikaa kiertää niin monta kierrosta kuin mahdollista. Yllättävän suuri määrä juoksijoita jaksoi jatkaa koko kahden tunnin ajan. Yksi heistä oli ruotsalainen Miranda (15), joka juoksi 24 kierrosta ja keräsi 6 euroa kierrokselta. Hän antoi kaikkensa. ”Minulle tuli paineita ja yritin juosta lujempaa, jotta ehtisin juosta monta kierrosta. Jalkoihin alkoi sattua”, hän raportoi.

Saksalainen Peter (13) juoksi myös kahden tunnin ajan. Yleisön kannustus auttoi häntä juoksemaan nopeammin ja hän ehti juosta ”jotain 20 kierrosta”.

Kolme belgialaistyttöä pukeutui banaaneiksi ja käveli kaksi tuntia. ”Jumala auttoi meitä!” Lonit (17) julisti hymyillen. ”Täällä minä vaan kävelen banaanipuvussa ympyrää ja kerään rahaa.” Lonit ja hänen ystävänsä Joske (17) ja Sarah-Beth (17) yllättyivät siitä, miten hienosti katsojat kannustivat heitä. ”Siellä oli pieniä lapsia, jotka halasivat meitä ja kannustivat meitä eteenpäin.” Kannustus antoi energiaa jatkaa kävelyä.

RAG-hyväntekeväisyysjuoksun järjestelyihin osallistui monta tiimiä. Jokaisella tiimillä oli tärkeä rooli tapahtuman onnistumisessa. RAG-, urheilu-, lääkintä- ja turvatiimit varmistivat, että kaikki sujuu mahdollisimman hyvin. Urheilutiimin mukaan kaikki meni sujuvasti, vaikka alkuvaiheessa olikin ruuhkaa, kun jokaisen juoksuun osallistujan passit skannattiin.

Uutena asiana järjestäjät varmistivat, että jokaisella oli kunnolliset jalkineet. Hyvät kengät vaadittiin rakkojen ja loukkaantumisten ehkäisemiseksi. Lääkintätiimin mukaan tästä oli selvästi hyötyä. Koko lääkintätiimi – 10 sairaanhoitajaa, 11 ensihoitajaa ja kaksi lääkäriä – oli valmiudessa koko juoksutapahtuman ajan. He olivat valmistautuneet huolella sekä käytännössä että rukoillen. Vain 20 henkilöä tarvitsi tapahtuman aikana apua, eikä kukaan heistä ollut vakavasti loukkaantunut.

Tänä vuonna rahaa kerättiin Kreikassa, Italiassa ja Serbiassa olevien pakolaisnuorten ja -lasten hyväksi. Heille hankitaan koulureppuja, koulukirjoja ja vihkoja sekä urheilu- ja taidevälineitä. Uutena asiana kerätyistä varoista lahjoitetaan 20 prosenttia TeenStreetin järjestämiseksi muissa maissa Saksan ulkopuolella. Jokainen, joka lahjoittaa tai kerää rahaa, on mukana auttamassa nuoria Jeesuksen nimessä.

Rahaa kerättiin 85 453 €. Tällä summalla voidaan olla muuttamassa monien nuorten elämää.