TeenStreet maailmanlaajuisesti

Nicole James

TeenStreetillä on virallisesti mukana yhdeksäntoista maata ja edustettuna on 41 kansallisuutta, joten TeenStreet (TS) Eurooppa on aika kansainvälinen. Mutta tiesitkö, että on olemassa myös maailmanlaajuinen TS-verkosto? 

Operaatio Mobilisaatio (OM), TS:n katto-organisaatio, toimii yli sadassa maassa. TS toimii jo neljässätoista maassa näistä, mukaan lukien Australia, Brasilia, Etelä-Afrikka ja Filippiinit. Jos lasketaan TS Eurooppa, yli 8000 henkeä osallistuu leirille. OM:n kansainvälinen johtoryhmä haluaa verkoston kasvavan lisää nyt, kun TS lisätään osaksi järjestön kansainvälistä strategiaa. "Haluamme nuorten ymmärtävän, että he ovat osa jotakin suurempaa", sanoi Ewout, kansainvälisen TS:n johtaja.  

OM haluaa saattaa globaalin Kristuksen ruumiin liikkeeseen ja auttaa sitä ymmärtämään, mitä Jeesuksen seuraaminen tarkoittaa. OM haluaa nähdä uusia Jeesuksen seuraajia ja keskittyä vähiten tavoitettuihin ryhmiin. "Uskomme, nuorten sukupolven olevan tärkeä sukupolvi, koska silloin tehdään monia tärkeitä päätöksiä", Ewout selitti. 

TS ei vaikuta vain nuoriin. "TS:llä on opetuslapseuden rakenne", hän painottaa. "TS:n ytimessä on ehdottomasti pienryhmät." Huolimatta TS:n järjestämispaikasta, nuorilla on aina koutsit, ryhmänvetäjät, joilla on M&M-henkilöt (mentorit), joilla on kotitoimiston edustajat tai joku muu mentori. Jokainen kuulee saman sanoman. 

Tottakai eroavaisuuksiakin on. TS Eurooppa on suurin tapahtuma, jossa on keskimäärin 3000 - 4000 osanottajaa, kun muilla TS:llä on noin sata. TS Australia viettää teetaukoa kesken päähallin opetusta ja sen sijaan, että siellä nukuttaisiin lattialla tuhannen muun kanssa, nuoret menevät nukkumaan omiin huoneisiinsa (yliopiston kampuksella) kello 22:30. Samaan aikaan TS MENA (Lähi-Itä ja Pohjois-Afrikka) vasta lopettelee päivällistään, ja sen jälkeen nuoret tanssivat ja pelaavat jalkapalloa tuntikausia hämärästi valaistuilla kentillä.

Uuden TS:n aloittaminen 

Leila*, TS MENA:n johtaja oli ollut kahdeksan kertaa Euroopan TS:llä – koutsina ja M&M henkilönä – ennen ohjelmaa aloitettiin järjestämään arabimaailmassa. Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan TS:n aloittamisesta oli puhuttu viiden vuoden ajan ennen kuin Leila muutti alueelle. Hän sai tehtäväkseen aloittaa TS:n – vahingossa. 

“Ymmärsin koko keskustelun arabiaksi väärin ja niinpä loputtua kävelin ulos TS MENA:n johtajana. Se oli valtava vastuu ja pikakurssi arabikulttuuriin. Piti miettiä, kuinka asiat hoidetaan niin, että TS olisi kulttuurisesti olennainen", hän muistelee. "Asiat täytyy tehdä paikallisille relevantilla tavalla." 

Hän oli kiitollinen, että muutama paikallinen ystävä tuli mukaan ja auttoi häntä muokkaamaan TS:n ideaa sellaiseksi, että se toimi alueella. "Meillä on sama näky ja arvot (kuin TS Euroopalla)ja leirin aikana on pitkälti sama ohjelma, mutta kaikki on muokattu kulttuuriin sopivaksi", hän huomioi. Kaikki tehdään arabiaksi. 

Viidennen TS MENA:n jälkeen Leila alkaa nähdä mikä vaikuttavuus TS:llä on nuoriin. "Nuoret ovat palanneet Jumalan luo. He ovat ymmärtäneet, että Jeesus on oleellinen, ei vain vanhoille ihmisille kirkoissa. Tämä on pitkän tähtäimen tulos, josta alamme nähdä merkkejä", hän sanoi.

Kuten TS Euroopalla, nuoret TS MENA:lla saavat haasteen mennä kotiin ja heijastaa Jeesusta päivittäisessä elämässään. "Heidän maailmansa on muslimimaailma. Se on vähiten tavoitettu osa maailmaa", Leila sanoi. 

Suurin etu TS:stä on kuitenkin se, että se antaa nuorille mahdollisuuden olla yhteydessä toisiin uskoviin; ymmärtää, että he eivät ole yksin uskonsa kanssa ja että he voivat oppia kertomaan Jeesuksessa omissa ympyröissään. "Suurin osa ihmisistä ajattelee, että TS on tapahtuma – mitä se suureksi osaksi onkin – mutta minua innostaa se, että näissä nuorissa on valtava potentiaali ja se, kuinka Jumala haluaa käyttää sitä heidän elämässään", Leila sanoi. "Kyse on heidän elämänsä polusta ja siitä, mitä Jumala haluaa tehdä heidän kauttaan. Kyse on Jumalan heijastamisesta juuri siellä, mihin heitä on kutsuttu elämään." 

Useita kuukausia sitten ryhmä Euroopasta (joista jokainen oli ollut TS:llä Saksassa) matkusti Lähi-Itään ja tapasi useita TS MENA:n vapaaehtoisia. Ryhmät tapasivat vahvan arabialaisen kahvikupin äärellä "jakaen elämäänsä toisilleen, tutustuen toisiinsa", Leila kuvaili. Näin TS MENA heräsi eloon eurooppalaisille. Arabeille oli rohkaisevaa nähdä, että meillä on veljiä ja siskoja [Kristuksessa] jossain muuallakin." 

Tästä on kyse maailmanlaajuisessa TS:ssä. 

Uusia TeenStreet-tapahtumia suunnitellaan Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Afrikkaan, Etelä-Aasiaan ja Hong Kongiin kiinankielisille. Kuka tietää, mihin TS ilmestyy seuraavaksi! 

*Nimi muutettu turvallisuuden vuoksi.