Urheilemaan Jumalan kanssa

David ja Fròði (8 ja 12, Färsaaret) astuvat Panna-football -häkkiin. Vastustajat ovat jättiläisiä - kaksi kertaa isompia ja vanhempia ja joilla on jo kaksi voittoa peräkkäin. Häkin ympärille kerääntynyt yleisö hurraa aina, kun joku saa pallon. Fròði taklaa vastustajan ja saa pallon, hän syöttää Davidille ja David laukoo. Yksi jättiläisistä yrittää torjua, mutta pallo menee maaliin. Jättiläiset myöhästyivät. Yleisö puhkeaa suosionosoituksiin. Altavastaajat ovat voittaneet pelin.
Interact-ajoilla suuren hallin takana on paljon urheiluvaihtoehtoja - hyviä potkuja häkissä, donkkauksia koripallokentällä, syöksyjä rantalentiksessä. Sophie ja Hannah (16 ja 17, Saksa) viettävät paljon aikaa urheillen:
"Pelaamme melkein kaikki illat lentopalloa", Sanoo Sophie. "Urheilu on hyväksi."
Mutta Interact 1 aikana urheilijat istuvat kentällä ja keskustelevat seminaarissa urheilusta ja uskosta.
"Seminaareissa puhutaan samoista asioista kuin pääopetuksissa. Se on hyvä ja osallistuinkin tänään jo toisen kerran", kertoo David (16, Saksa). "Keskustelimme siitä, miten urheilijat yrittävät hallita peliä ja vastustajiaan. Ja myös siitä, miksi on niin vaikeaa toimia oikein pelin aikana."
Jonathan, myös 16 v, Kreikasta oppi kuinka urheilla Jumalan kanssa: "Yritän pelata niin kuin Jeesus pelaisi", hän sanoo. "Se ei varmaankaan onnistu, mutta voin tehdä parhaani ja yrittää koko ajan."
On hyvä, että urheilutilanteet täällä TeenStreetillä ovat hyvin samanlaisia kuin kotona. Ei sillä ole väliä, missä kenttä sijaitsee. Täällä opittua voi helposti soveltaa kotona.
Seminaari loppuu, pallot palautetaan kentille. Toimintaa riittää myöhään iltaan. Rantalentis onsuosituin laji, mutta Yohann 16 Ranskasta pitää enemmän koripallosta.
"Ajattelen, että ylistykselle ja Raamatun opetukselle on aikansa, mutta myös urehilulla on paikkansa", hän sanoo. "Voit ottaa Jumalan mukaan pelikentälle ja tuoda esiin suhteesi Häneen pelin aikana. Siksi pelaamme niin reilusti."