Varusta-päivä ensimmäistä kertaa

Hannah Rueber

Efesolaiskirje 4:11-12 sanotaan, “Hän antoi seurakunnalle sekä apostolit että profeetat ja evankeliumin julistajat, sekä paimenet että opettajat, varustaaksen kaikki seurakunnan jäsenet palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen."

TeenStreet (TS) järjesti ensimmäistä kertaa Varustus - päivän kaikille palvelutiimin jäsenille. Ihmissuhteet, voimaannuttaminen ja vaikuttavuus ovat TS:n ydinarvoja. Uskomme, että kun olemme oikeassa suhteessa Jumalan ja ihmisten kanssa, Pyhä Henki voimaannuttaa meidät ja johtajamme. Silloin voimme vaikuttaa toisiimme ja yhteisöihimme paremmin. Johtotiimin toiveena on, että varustamispäivä olisi lähtölaukaus palvelutiimin jäsenille siinä, että he eläisivät näiden arvojen mukaan TS:n aikana ja sen jälkeen.

Gideon (Alankomaat) on TS ohjelmatiimin johtaja yhdessä vaimonsa kanssa. Hän selitti koulutuspäivän tärkeyttä: "Kun sinulle näytetään, miksi roolisi on tärkeä, hoidat tehtäväsi eri tavalla. Palvelutiimin jäseninä haluamme näyttää nuorille millaista Jumalan kunnioittaminen on. TS:n hengellinen osuus on yhtä tärkeä kuin palvelutehtävät ja työt itsessään."

Sen lisäksi, että palvelutiimi ylisti yhdessä Jumalaa, jokaisella oli mahdollisuus osallistua erilaisiin seminaareihin ja työpajoihin. Niissä heitä voimaannutettiin Jumalasuhteessa ja ohjattiin elämään lähetyskäskyn mukaista elämää juuri siellä, missä he ovat.

Työpajoja oli kaikissa rooleissa toimiville, niin tiiminjohtajille kuin tiiminjäsenille, ja niille, jotka ovat elämässään käänekohdassa. Jokainen seminaari käsitteli asioita syvällisemmin kuin mitä TS:llä työskentelyyn tarvittiin.

Seminaarissa 'palveleminen ylistyksen kautta' Rachel (20, Irlanti) kertoi, että "he puhuivat siitä kuinka jopa silloin, kun soitat mitä tahansa instrumenttia, voit olla tietoinen siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu ja voit löytää tavan palvella ja tuoda kunniaa Jumalalle sen kautta. Kyse ei ole sinusta, vaikka olisit kuinka hyvä soittamaan."

"Kyse ei ole vain TS:stä," Gideon sanoi. "Menet kotiin tämän jälkeen ja elämä jatkuu. Me haluamme haastaa jokaista laittamaan TS:llä kuulemansa asiat käytäntöön. TS on hienoa ja hauskaa, mutta vain kaksi viikkoa elämästäsi. Vuodessa on 50 muuta viikkoa, jlloin voit olla oma itsesi, (seurata sitä, mikä on intohimosi ja elää uskoasi todeksi). Sinun ei tarvitse olla lähetystyöntekijä puhuaksesi Jeesuksesta. Voit opiskella lakimieheksi ja toimia lähetystyöntekijänä siinä roolissa."

Kaikki mitä palvelutiimi tekee, tehdään nuoria varten, jotta heillä olisi hienoa kokemus. Kun annetaan itsestä toisille, on tärkeää, että käytetään aikaa myös toisten rohkaisemiseen ja annetaan arvostusta sille työlle, mitä kukin tekee.

Ger van Veen (TS Euroopan johtaja) päätti koulutuspäivän päähallissa tähän ajatukseen: "Haluamme elää tuikkivina tähtinä. Me loistamme, koska teemme jotakin hyvin tai valokeila on meissä. Loistamme, koska heijastamme Jumalan valkeutta."