Yhdessä olemme enemmän

Helen Winzell

Onko mahdollista muuttaa toisten elämää vain antamalla hiukan rahaa? Ne, jotka työskentelevät RAG projektissa (Raise and Give) sanovat, että on. Keskeistä on se, että teemme sen yhdessä.

“Kymmenellä eurolla ei tehdä vielä paljon, mutta jos kaikki antavat kymmenen euroa täällä Teenstreetillä, ero ja vaikutus on suuri", sanoo Fiona, joka on yksi RAG:stä vastuussa olevista. Hänen mukaansa sillä, saako sponsoreilta kymmenen vai tuhat euroa, ei ole merkitystä. Sillä, että teemme tämän yhdessä, on väliä.  

Joten mitä voit tehdä muutoksen aikaansaamiseksi? Yksi tapa on lahjoittaa rahaa keräyslippaisiin RAG-pisteellä. Toinen tapa on osallistua kykyjen etsintä -tilaisuuteen. Kolmas, yleisin tapa, osallistua on sponsoreiden kerääminen juoksua varten ja juosta niin monta kierrosta kuin mahdollista RAG-hyväntekeväisyysjuoksun aikana. 

Ne, jotka eivät osallistu juoksemalla, voivat osallistua kannustamalla juoksijoita. "Jotkut nuoret kirittävät ystäviään, jotka ovat juoksemassa. He saattavat juosta ensimmäiset pari kierrosta heidän kanssaan ja sitten vaihtaa juoksijaa seuraaville kierroksille", Fiona kertoo. 

Tänä vuonna urheilutiimi tarjoaa vaihtoehdon juoksulle. Kymmenen hengen ryhmissä voi tehdä kiertoharjoittelun, jossa on erilaisia hyppyjä, kyykkyjä ja punnerruksia. Jokainen kierros kestää 15 minuuttia ja tavoitteena on tehdä mahdollisimman monta kierrosta. 

On ehdottoman tärkeää, että nuoret näkevät, että rahaa voidaan käyttää siihen, että elämät muuttuvat. Kolme eniten rahaa lahjoittavaa nuorta pääsevät ensi vuonna matkalle Kreikkaan näkemään tämän vuoden ohjelman vaikutuksen omin silmin. Tänä vuonna lahjoitetut varat käytetään "Toivoa pakolaisille" -projektiin (Hope for Refugees). Aikaisempien vuosien "voittajat" ovat olleet niin hämmästyneitä kokemuksistaan, että he ovat päättäneet lahjoittaa vielä enemmän, Fiona kertoo.  

“Voimme yhdessä saada aikaan muutoksen, joka vaikuttaa toisten nuorten elämään", Fiona tiivistää. 

Voit lukea lisää tämän vuoden projektista: Hope for Refugees.