KÍVÁNCSI VAGY? Még többet megismerni és megtanulni

A Bibliában olvashatunk Jézus életéről a földön, hogy miket csinált, hova ment, kikkel beszélt, miket mondott és...  milyen kérdéseket tett fel. Az evangéliumokban Jézustól több, mint 300 kérdés hangzik el!! Sokkal több, mint amennyire saját maga válaszolt.

Amikor KÍVÁNCSIak vagyunk, akkor még többet akarunk tanulni vagy tudni valamiről – és ennek egy nagyszerű módja, ha kérdéseket teszünk fel. A beszélgetések, amiket Jézus folytatott emberekkel, gyakran kezdődtek kérdéssel; a kérdések segítettek elgondolkodni és felismerni nekik, hogy ki is Ő valójában. Elgondolkodtatta őket az ötleteikkel kapcsolatban, ezáltal növekedtek és rátaláltak a végső Igazságra, ami Ő maga.

Jézus arra hív minket, hogy kövessük Őt – egy életen át tartó  hit-utazáson keresztül, amely egy lenyügöző Isten csodáival van tele, akiről tanulhatunk. Ha megnézzük a kérdéseket, amiket Ő tett fel, elkezdhetjük megérteni és felfedezni, hogy ki Ő, mi fontos neki, miért jött és mire hív minket. Amikor Jézust modellezzük és kérdéseket teszünk fel Róla, az életről, magunkról és másokról, akkor esélyünk nyílik arra, hogy hitünkben növekedjünk és mélyebbre lépjünk a vele való kapcsolatunkban.

Hová megyünk azokkal a kérdéssinkkel, amiket magunkról, céljainkról, élettapasztalatainkról vagy a világunkról tennénk fel ? Egyedül, vagy akár másokkal együtt is mehetünk Isten elé. Isten szívesen fogadja a kíváncsiságunkat, kérdéseinket, kétségeinket, és kér bennünket, hogy menjünk Őhozzá, amikor válaszokat keresünk.

Idén a "KÍVÁNCSI VAGY?" témában fogjuk megnézni azokat a kérdéseket, amiket Jézus kérdezett, felfedezzük, hogy mit tanulhatunk vagy tudhatunk meg a beszélgetéseiből és feltehetjük a saját kérdéseinket is. Akarjunk kíváncsiak lenni a hitünkre, kitartóan követni Jézust és lelkesen vágyni arra a tudásra és növekedésre, amit egy olyan Istennel együtt járva tehetünk meg, aki nagyobb, mint a legvadabb elképzelésünk és aki mérhetetlenül szeret minket!

18 Egyszer, amikor Jézus egymagában imádkozott, vele voltak a tanítványai is. Megkérdezte tőlük: „Kinek tartanak engem az emberek?” 20 Jézus megkérdezte őket: „És ti? Ti kinek tartotok engem?” (EFO, Lukács 9:18,20)

Remélem, találkozunk veled is a 2020-as TeenStreeten, Oldenburgban!