A TeenStreet egy nemzetközi keresztény tábor tinédszereknek. Különböző felekezetekkel együtt dolgozunk, hogy motiváljuk, felkészítsük, és tanítványozzuk a (keresztény) tinédzsereket Európa szerte, hogy valódi barátságot alakítsanak ki Jézussal, és tükrözzék Őt mindennapi életükben. 

A TeenStreet 1993-ban összesen 53 tinédzserrel indult és gyorsan növekedett. Már évente 7 egyhetes rendezvényünk van 6 országban és több hétvégi alkalmunk van a világ több, mint 15 országában, 4 kontinensen. Körülbelül 10 000 tini és önkéntes vesz részt ezen eseményeken és fektet be ezekbe. A következő években világszerte, többek között Afrikában, a Közel-Keleten és Ázsiában legalább 30 további esemény elindítására számítunk.  

Elkötelezettek vagyunk a gyülekezetekkel és ifjúsági csoportokkal való együttműködésre és támogatjuk őket a tinédzserek szolgálatában. Ugyanakkor azért is hangsúlyozzuk az egyházakkal folytatott együttműködést, mert nagyon fontos, hogy a tinédzsereknek legyen egy keresztény közössége a TeenStreet után is.

A TeenStreeten szeretnénk ösztönözni a tinédzsereket a Jézussal való együtt járásra és segíteni őket bölcs döntések meghozatalában. Ezért minden résztvevő egy kis csoport (NET group) részét képezi. Ebben a csoportban a tagok ugyanazt a nyelvet beszélik és azonos korúak. Felnőtt vezetőjük támogatja őket, és megosztja velük Jézussal való személyes kapcsolatát.

A reggeli tanítások alatt a tinédzserek tanulhatnak az Istennel való kapcsolat megéléséről is. A tanítások során hallottakat pedig a NET group-okban megbeszélik, gondolkodnak rajta, hogy ezeket alkalmazni tudják az életükben. Ezen felül a TeenStreet számos izgalmas dolgot kínál a tinédzserek számára, mint a sport, a kreatív művészetek, a szemináriumok és a workshopok. Szabadidejük is van, amikor tudnak ismerkedni különböző országokból származó, más kultúrális és egyházi háttérrel rendelkező emberekkel.

— LÁTÁSUNK —

A TeenStreet együtt dolgozik különböző felekezetekkel, motiválja, felkészíti és kíséri a (keresztény) tizenéveseket, azért, hogy valódi barátságot tudjanak kialakítani Jézussal és ez megnyilvánuljon az életükben.

 

— ALAPÉRTÉKEINK —

HATÁS

Tartós hatást akarunk elérni a tinédzserek életében. Ez azt jelenti, hogy nem meg akarjuk nekik mondani, hogy mit kell tenniük, hanem segíteni akarjuk őket abban, hogy megértsék és eljussanak a saját döntéseikhez. A NET group-ok és a személyes tanulmányok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a tizenévesek saját életükre tudják alkalmazni a tanultakat.

KAPCSOLATOK

Szeretnénk, hogy igazi és egészséges kapcsolatuk legyen Istennel és embertársaikkal. Célunk, hogy szeressük Istent és egymást a TeenStreeten. Lehetőséget fogunk biztosítani, arra, hogy a tinik elmélyítsék Jézushoz való viszonyukat, valamint a többi tinivel és megbízható felnőttekkel jó baráti kapcsolatokat alakítsanak ki.

BÁTORÍTÁS

Szeretnénk felnevelni egy olyan generációt, akik bíznak Istenben, hogy már most is használja őket, nem csak majd valamikor a jövőben. Azt akarjuk, hogy képesek legyenek szenvedélyesen szolgálni Istent saját ajándékaikkal. Ez arról szól, hogy együtt dolgozzunk Istenért és ezért a sérült világért!