“Curious?…”

CURIOUS betekent nieuwsgierig en als je nieuwsgierig bent wil je heel graag iets weten of leren. In de Bijbel kunnen we lezen over Jezus zijn leven hier op aarde, wat hij deed, waar hij naar toe ging, de mensen met wie hij sprak, de dingen die hij heeft gezegd en… de vragen die hij stelde. In de Evangeliën staan meer dan 300 vragen die Jezus gesteld heeft. Veel méér vragen dan zelfs Hij beantwoord heeft.

Wanneer we CURIOUS zijn, willen we heel graag iets weten of leren en een goede manier om iets te leren is door vragen te stellen. De gesprekken die Jezus met mensen had begonnen vaak met een vraag; vragen om ze iets te leren, om ze te helpen zelf te ontdekken wie Hij was, om ze uit te dagen nog een keer na te denken over dingen, om ze te helpen groeien en altijd om ze naar de ultieme waarheid te wijzen, naar Hem zelf. 

Jezus nodigt ons uit om hem te volgen op een geloofsreis die vol verwondering en verbazing is en vol van een God die zo geweldig is dat we een leven lang van en over Hem kunnen leren. Als we kijken naar de vragen die Jezus stelde kunnen we beginnen met te ontdekken wie Hij is, wat hij belangrijk vindt, waarom hij gekomen is en waar Hij ons toe roept. Wanneer we Jezus volgen en vragen stellen over God, het leven, onszelf en anderen hebben we de kans om te groeien in onze geloof en onze relatie met Hem.

Waar gaan wij heen als we vragen hebben over wie we zijn, ons doel, de dingen die we meemaken, de wereld waarin we leven? Alleen en samen met anderen kunnen we naar God toe gaan. Hij verwelkomt onze nieuwsgierigheid, Hij verwelkomt onze vragen en onze twijfels en nodigt ons uit om bij Hem te komen als we antwoorden zoeken.

Tijdens CURIOUS gaan we dit jaar kijken naar een aantal vragen die Jezus stelde, ontdekken we wat we kunnen leren of mogen weten van de gesprekken die hij had en gaan we ook onze eigen vragen stellen. Samen willen we nieuwsgierig zijn naar ons geloof, volhouden wanneer we Jezus volgen en graag meer leren en groeien als we samen optrekken met een God die groter is dan we ons ooit kunnen voorstellen en die meer van ons houdt dan we ooit kunnen meten!

Bijbeltekst: 18 Toen Jezus eens aan het bidden was en alleen de leerlingen bij hem waren, stelde Hij hun de vraag: ‘Wie zeggen de mensen dat ik ben?’ 20 ‘En wie ben ik volgens jullie?’ (Lucas 9:18,20).

We hopen je te zien op TeenStreet 2020 in Oldenburg: 1 augustus – 8 augustus!