Overvloedige kansen voor Outreach in Offenburg

Het motto van Outreach (het geloof uitstrekken buiten Christelijke kringen) is: “Laat je woorden en handelen duidelijk maken dat wij volgers van Jezus Christus zijn.” Outreach is een manier waarop Christenen hun geloof in Jezus kunnen delen. Clarion Samuels, leider van het TeenStreet Outreach Team legt uit dat de Outreach van dit jaar geïnspireerd is door Bijbelverzen zoals 1 Johannes 4:19: “Wij hebben lief omdat hij ons eerst lief heeft gehad.” Outreach is dus een manier om Gods liefde te uiten, zoals we hebben ervaren, en een manier om anderen te helpen met God in contact te komen en te begrijpen dat Hij van hen houdt. Outreach is echter niet alleen voor de tieners, benadrukt Clarion. Het is belangrijk dat alle Christenen hun geloof delen. “We zijn allemaal volgers van Christus, en we hebben dezelfde geest, en die geest van Jezus is de geest die ons uitrust, ons dwingt en ons motiveert om erop uit te gaan en de liefde van God te delen.” Sommige leden van het Service Team hebben dit al in praktijk gebracht, door gebedswandelingen en spontaan te aanbidden in de stad.
Clarion gaat verder, met ons delend dat Outreach een antwoord op Gods genade jegens ons. Omdat God ons vriendelijkheid getoond heeft die we niet verdienen, geven we om mensen die Jezus niet kennen. Ook al zijn we soms bang en weten we niet wat te doen of te zeggen, we weten dat we gered zijn door Gods genade – iets wat iedereen nodig heeft.

Outreach is ook een manier om te dienen. Jezus kwam om ons te dienen, dus door Zijn voorbeeld te volgen kunnen we onze talenten gebruiken om mensen in Offenburg te dienen. Zo hebben bijvoorbeeld leden van de Art Zone, op aanvraag van de stad, ermee ingestemd om muren te verven in een lokale kleuterschool.

Als je naar TeenStreet komt, kun je uitkijken naar een overvloedig aantal kansen om je geloof in de praktijk te brengen en anderen te dienen. Voor het eerst zal er een bus met koffie en wat lekkers zijn, die naar een park dichtbij een opvang voor vluchtelingen zal gaan. Je kunt ook anderen dienen door een volleybaltoernooi dichtbij het meer in Offenburg. En als Outreach eng klinkt, kunnen workshops je helpen te leren hoe je geloof te delen.