Teenstreet är: tusentals ungdomar från olika nationer som upplever Gud och får lära känna Honom bättre, ett genomtänkt program, lovsång och tillbedjan, gemenskap, lekar, action och roliga events. Men hur är det med allt arbete som sker bakom kulisserna och som gör Teenstreet möjligt? Jo, för det här behövs många deltagare i Service Team varje år. Här hittar du en sammanställning med beskrivningar av de olika delar av Teenstreet där du kan tjäna Gud och tonåringarna! Vi ser fram emot att träffa dig!

— ArtZone —

I ArtZone får tonåringarna möjlighet att vara kreativa, måla eller rita. Tillsammans med ditt team kommer du att ta hand om tonåringarna, förbereda och städa upp. Du kommer att ha många möjligheter att träffa människor, att själv vara kreativ och att finnas där när hjälp behövs.

— Bokhandel —

I detta team får du betjäna tonåringarna genom att sälja kristet material (böcker, CD, gåvor, kort etc.) som kommer att hjälpa dem att växa i deras tro. Din uppgift kan innebära att hjälpa människor att välja vad de ska köpa. Du kommer att ta hand om butiken och vara en del av att bygga upp och avveckla butiken. (Tysk och holländsk talande team)

— CleanStreet —

I det här teamet kommer du att betjäna tonåringarna genom att hålla området rent. Särskilt genom att rengöra badrum och samla avfall. Du och ditt team kommer att ha mycket roligt och uppleva massor med action!

— CocktailBar —

Cocktailbaren är en plats där tonåringarna kan koppla av i en avslappnad miljö. Du kommer att ha mycket roligt med att mixa alkoholfria drinkar, sälja drycker och snacks samt städa upp området på kvällen.

— CoffeeBar —

Caféet är en plats där tonåringarna kan chilla och relaxa i en avslappnad miljö. Du kommer ha det roligt tillsammans när ni säljer kaffe, te och håller ordning i själva café-lokalen.

— Dagsbesökare —

Här är du ansvarig för tillträdeskontroll av människor som vill komma till området för bara några timmar eller under hela dagen. Det innebär administrativa uppgifter samt att informera om vad som händer på Teenstreet. Du välkomnar människor, tar emot betalningar, bygger upp och avvecklar registreringsområdet. En god människokännedom är till stor hjälp.

— Diskning —

Att betjäna genom diskning och rengöring skapar en välkomnande atmosfär. I detta team ser ni till att all disk samlas ihop och diskas efter måltiderna. Gå med i denna grupp och visa människor att du bryr dig om dem!

— FountainTeam —

I Fountain team (själavårdsteam) ges tillfälle för individer att i en definierad och strukturerad relation utforska och bearbeta svåra och ofta smärtsamma känslor eller upplevelser. Medlemmar i detta team bör vara erfarna vuxna, som antingen är utbildade rådgivare, terapeuter eller ungdomsledare med fortlöpande utbildning. Vi arbetar enligt etiska normer och praxis och hålls ansvariga i vårt arbete samt jobbar under handledning.

— Fruktstånd —

Frukt är hälsosamt, och den som gillar fruktgodsaker kan få dem här. Ditt team kommer att sälja frukt och vissa sötsaker. Du bör kunna hantera en kniv för att skära frukt. Du kommer också att delta i uppbyggnaden och avvecklingen av fruktståndet.

— FunFood —

På kvällen efter lovsång och tillbedjan i stora salen kan tonåringarna träffas och koppla med pommes frites, pizza, hamburgare eller chicken nuggets. Ditt team kommer att förbereda maten och sälja den. (Tysktalande team)

— Förbönsteamet —

“Don’t pray for the work, prayer is the work!” Bli en del av det team som kommer att betjäna tonåringarna genom att be för och med dem. Uppmuntra och berika tonåringarna med din bön.

— Global Village —

I det här teamet kommer du att skapa och utföra den interaktiva simuleringen av Global Village på Teenstreet (skådespeleri, debriefing, tekniska jobb ...). Du kommer att vara del av en levande gemenskap från hela världen och du bör komma flexibel, anpassningsbar och läraktig.

— Headset Team —

Engelska och tyska är de språk som talas från scenen på Teenstreet. Många av tonåringarna förstår inte fullt ut något av dessa språk. För att göra det möjligt för dem att förstå finns det headset med tolkning tillgängligt. Gå med i denna grupp och hjälp tonåringar som behöver översättning att få rätt utrustning.

— InBetweens —

Några av teamledarna kommer att ha sina familjer och barn med sig till Teenstreet, vilket är anledningen till att det finns ett särskilt program för barn under delar av dagen. Om du älskar barn och vill ta hand om deras välbefinnande under Teenstreet, är detta platsen för dig. Barnen i denna grupp är 10-12 år gamla.

— Info Desk —

Du och ditt team kommer att finnas tillgängliga för tonåringarna, Service Team medlemmar och dagsbesökare för att hjälpa dem med praktiska saker eller svara på deras frågor.

— KidsStreet —

Några av teamledarna kommer att ha sina familjer och barn med sig till Teenstreet, vilket är anledningen till att det finns ett särskilt program för barn under delar av dagen. Om du älskar barn och vill ta hand om deras välbefinnande under Teenstreet, är detta platsen för dig. Barnen kommer att delas upp i olika åldersgrupper (4-6 år och 7-9 år).

— Kiosken —

Bli en del av det team som erbjuder goda snacks och drycker. Hjälp till med bygget och avvecklingen av kiosken. I detta team kommer du att ha möjlighet att tillbringa tid med tonåringar och träffa vänner.

— Kök —

I köket kommer du att ansvara för att bereda och servera mat. Du kommer att ha möjlighet att träffa många människor, uppmuntra dem och har mycket roligt tillsammans!

— Main Hall Security —

Main Hall Security är ansvariga för säkerheten för deltagarna under de större mötena. Din huvudsakliga uppgift är att uppmärksamma farliga situationer eller medicinska akutfall som eventuellt kan äga rum. Du bör komma med ett ödmjukt hjärta, villig att tjäna.

— Matsal —

Att betjäna genom rengöring är viktigt och skapar en välkomnande atmosfär. I detta team ser ni till att hålla området rent där ni själva och alla människor på Teenstreet kommer att få tre måltider per dag. Detta arbete är mycket uppskattat! Gå med i denna grupp och visa människor att du bryr dig om dem!

— Medicinskt Team —

I det medicinska teamet ingår några läkare, ambulanspersonal och sjuksköterskor. De ger allmän sjukvård och första hjälpen. Om du har ett hjärta för att betjäna tonåringarna och de olika medhjälparna med ditt yrke så är detta rätt ställe för dig! Innan vi kan godkänna din ansökan kommer den att behandlas av den ansvarige för teamet.

— Outreach Team —

Har du ett hjärta för att dela din relation med Jesus genom en outreach i staden? Här får du möjlighet att göra det! Du kommer att uppmuntra ungdomar att dela deras tro genom denna fantastiska möjlighet att direkt komma i kontakt med människor på gatan. Om du gillar att ta ansvar i att göra detta och har ett hjärta för människor som inte känner Jesus, är du välkommen att gå med i denna grupp!

— Personal Caféet —

Servera Teenstreet personal och Service Team medlemmar gott kaffe, te och kakor i en avslappnad miljö. Du kommer att ha många möjligheter att träffa människor och uppmuntra dem med din tjänst.

— RAG (Raise And Give) —

I detta team får du presentera arbetet i projektet som insamlingen sker till, samla in pengar till, och uppmuntra alla att ge så mycket de kan till det. Tillsammans kommer du att göra en stor skillnad för tonåringar och andra som är mindre lyckligt lottade än oss själva. Du kan vara involverad i antingen ”RAG loppet” eller i ”Talent showen”. Du ser till att tävlingsbanan är etablerad och att loppet löper smidigt. Om du är kreativ och pålitlig så är detta rätt plats för dig att stödja arbetet på Teenstreet.

— Site Security —

Site Security är ansvariga för säkerheten och tryggheten på Teenstreet. Teamet arbetar 24 timmar om dygnet i olika skift. Om du går med i detta team, så önskar vi att du kommer med ett ödmjukt hjärta för att visa tonåringarna att du vill det bästa för dem. Då kommer du att njuta av det här jobbet och vara till stor uppmuntran (minst 20 år).

— Sports Team —

Sport är ett utmärkt sätt att komma i kontakt med människor och prata om Jesus. Sports team vill dela detta med tonåringarna och ge dem möjlighet att använda detta verktyg. Om du älskar tonåringar och sport, är detta den perfekta platsen för dig! I sports team kommer du att ha mycket möjligheter att få vänner, uppmuntra andra och leda tonåringar i sportaktiviteter.

— Teknisk support —

I detta team kan du använda dina tekniska färdigheter för att betjäna tonåringarna. Teenstreet området behöver byggas upp och sedan tas ner. Därför behövs många händer för att få ihop allt detta. Följande personer behövs: snickare, rörmokare, elektriker, mekaniker, truckförare. Vi ser fram emot att välkomna dig i vårt team medan du berikar Teenstreet med dina kunskaper. Vi är glada om du tipsar oss ifall du känner någon som skulle kunna passa in i detta team!

— ToddlerStreet —

Några av teamledarna kommer att ha sina familjer och barn med sig till Teenstreet, vilket är anledningen till att det finns ett särskilt program för barn under delar av dagen. Om du älskar barn och vill ta hand om deras välbefinnande under Teenstreet, är detta platsen för dig. Barnen i denna grupp är 1-3 år gamla.

— Tolkning —

I detta team behövs människor som talar flytande engelska och har erfarenhet av att översätta i andra sammanhang. Du kommer att översätta simultant under mötena. Om du vill betjäna tonåringarna med dina språkkunskaper, är detta rätt ställe för dig.

— TS Office —

I Teenstreet Office team kommer du att vara kontaktperson i olika administrativa frågor. Teamet sköter inhandling, organiserar förare och är en hjälpare i nöden för alla anställda och frivilliga. (Tysktalande team)

— TS Shop —

Vill du sälja saker som stöder Teenstreet? Om du är bra på att kommunicera med människor, har en tjänares hjärta och vill dela Guds kärlek är du välkommen här. Det är bra om du är strukturerad, har en känsla för ordning och gillar att fixa, så att du kan hålla butiken välkomnande. Du bör kunna tänka framåt och vara självständig i det du gör. Om du vill och kan arbeta även när det är stressigt är detta rätt plats för dig.