Vanliga frågor

— TEENSTREET 2018?  —

Teenstreet 2018 kommer att äga rum från den 28 juli-4 augusti (lördag till lördag) i Oldenburg, Tyskland.

— VAR KAN JAG REGISTRERA MIG FÖR TEENSTREET 2018?  —

Länken kommer upp på hemsidan när vi öppnar anmälan.

— VAR SKA JAG SOVA? —

Tonåringar, gruppledare och volontärer sover på anvisade platser i sovsalar (hallar eller stora tält) så kom ihåg att ta med en sovsäck, liggunderlag eller luftmadrass.

 

— VAD SKA JAG TA MED? —

 • Sovsäck och liggunderlag (alternativt en enkelsängs-luftmadrass eller tältsäng) 
 • Kläder för både varmare och kallare dagar (sport och/eller badkläder vid behov)
 • Bibel, penna och anteckningsblock
 • Regnkläder
 • Giltigt pass
 • Europeiska sjukförsäkringskortet och ev vaccinations kort
 • Vattenflaska för drycker (du kommer att få en Teenstreet mugg när du anländer men en flaska är också bra att ha)
 • Ficklampa
 • Eventuella mediciner och andra saker som du behöver och vill ha med dig när du reser

   

— VAD KOSTAR TEENSTREET? —

Eftersom priserna varierar från land till land så ber vi dig att kolla upp priserna hos ditt lokala Home Office. Du hittar kontaktuppgifter under menyn "LANDSINFO".

 

— HUR MYCKET PENGAR BEHÖVER JAG UNDER VECKAN? —

Boendet, tre måltider om dagen samt alla program och aktiviteter på Teenstreet ingår i priset.

Du kommer behöva pengar för eventuella aktiviteter utanför anläggningen (till exempel shopping, simning, bio, etc). Till några workshops och outreach aktiviteter behövs en liten extra kostnad (för material som används).

Det finns gott om ställen på området för att köpa snacks, drycker och souvenirer under  hela veckan (exempelvis cocktaillounge, bokhandel, fun food, fruit stand, kiosk, café).

Det finns möjlighet att ge pengar till Teenstreets insamlingsprojekt - RAG - under veckan.

— FINNS DET LAKTOS- OCH GLUTENFRI KOST? —

Under Teenstreet veckan kommer det att finnas laktos- och glutenfria måltider. 

— VAD ERBJUDER TEENSTREET FÖR FAMILJER? —

Familjer är välkomna på Teenstreet. Vi erbjuder barnprogram för olika åldersgrupper. Syftet med barnprogrammen är att ge barnen en positiv erfarenhet under sin vecka på Teenstreet, samtidigt som det gör det möjligt för föräldrar att delta på eller arbeta ett visst antal timmar på Teenstreet.

• ToddlerStreet är för barn 1-3 år
• KidsStreet 1 och 2 för barn 4-9 år
• Inbetween för barn 10-12 år

Utanför dessa program har föräldrar eget ansvar för sina barn.

Det finns vissa jobb på Teenstreet som kräver engagemang från båda föräldrarna samtidigt och där det har varit nödvändigt för dem att ordna ytterligare hjälp med sina barn. Detta måste organiseras av familjerna själva. Barnvakter måste registrera sig som Service Team och betala de avgifter som finns för Teenstreet. Det finns utrymme för barnvakter att bo i Service Team tält alternativt att de ordnar sitt eget boende. Barnvakter kan delta i barnprogramen när de passar barnen, och de är mycket välkomna att aktivt delta som hjälpare/hjälpledare.

Ankomsten till Teenstreet bör ske senast torsdagen den 28 juli. Det rekommenderas dock att familjer kommer redan den 27 juli. Vi har erfarenhet av att de familjer som haft möjlighet att orientera sig på området en dag före Teenstreet programmet startar har vunnit på detta. Detta måste avtalas med Teenstreet Home Office i förväg. Dock kommer barnprogrammen inte starta förrän fredagen den 29 juli, så föräldrarna måste informeras om att de kommer att behöva planera sin egen familjs aktiviteter fram till dess.

Avgång från Teenstreet sker natten till den 3 augusti. Den förälder som arbetar/deltar i Teenstreet måste prata med sin Teenstreet ledare om deras avresa. I vissa fall kan det ordnas så att familjen lämnar området först nästa dag, dock måste detta kommas överens om med Home Office i förväg. Barnens program avslutas på morgonen den 2 augusti, så än en gång behöver föräldrarna vara medvetna om att de är ansvariga för sina barn fram tills deras avresa från Teenstreet.