Image
Zavcentre roof - sustainability project cover

DUURZAAMHEIDSPROJECT ZAVCENTRE

Korte beschrijving:

Om ZavCentre (ons gastenverblijf en conferentiecentrum, dat ook het hoofdkantoor en de studioruimtes van OM in België huisvest) voor 90% zelfvoorzienend te maken op het gebied van energie, moeten we warmtepompen, zonnepanelen en isolatie installeren.

Achtergrondinformatie:

Het eerste pand dat eigendom van OM werd, ZavCentre, doet al dienst sinds 1965. Het is al enige tijd onze ambitie om over te schakelen op hernieuwbare energie. Sterk stijgende brandstofkosten maken dit een dringende noodzakelijkheid.

Brandstofleveranciers hebben ons laten weten dat onze kosten zullen stijgen van €8000 voor gas in 2022 tot €24000 in 2023. Ook wordt verwacht dat de prijs van elektriciteit zal stijgen.

Tenzij het gebouw duurzaam wordt gemaakt, zal het verwarmen van ZavCentre steeds duurder worden, waardoor minder geld vrij zal zijn voor onze bedieningen.

ZavCentre blijft een belangrijke rol spelen als internationaal conferentiecentrum en doorreis-plek voor zendelingen wereldwijd, terwijl het een groeiende rol speelt in outreach en discipelschap in België, onder meer doordat tijdens de coronapandemie een audio- en een videostudio werden ingericht. ZavCentre wordt nu gebruikt voor internet-gebaseerde outreach door OM en andere christelijke organisaties en biedt bovendien de technologische infrastructuur voor Bijbelvertaling.

 

Financiële opsplitsing:

Begrote uitgavenPostGeschatte kostenOpmerkingenUpdates
Fase 1    
 Warmtepomp€8750Offerte van leverancier

Gekocht in mei 2023 voor €8230. Geïnstalleerd in juni 2023.

 Zonnepanelen€16.065Offerte van leverancier 
 Dak voorbereiding en isolatie€5000Schatting o.b.v. eerder werk

Uitgevoerd in mei 2023. Hiervoor volstond €2783,81 omdat we hout gratis kregen.

Fase 2    
 Voorbereiding dak en isolatie€15.000Schatting o.b.v. eerdere werkzaamheden 
 Zonnepanelen€23.525Offerte van leverancier 
 Warmtepomp€15.000Eigen schatting 
 Accu€27.585Offerte van leverancier 
Totaal €81.110  

 

Taken voor het project:

TWEE DAKEN GESCHIKT MAKEN VOOR ZONNEPANELEN

Voorbereiding door OM-ers en teams van vrijwilligers

INSTALLATIE VAN ISOLATIE

Installatie door OM-ers en teams van vrijwilligers.

INSTALLATIE VAN 2 WARMTEPOMPEN

Commerciële installatie.

INSTALLATIE VAN 78 ZONNEPANELEN

Commerciële installatie van panelen en andere benodigdheden.

AANSLUITING VAN 1 BATTERIJ

Aansluiting van 1 batterij (niet inbegrepen in de prijs van de zonnepanelen)

 

Kritieke financiële nood

Onze kritieke financiële nood: Installatie van isolatie en plaatsing van materialen op het centrale dak (Fase 1: €29.815)

Benodigd bedrag: €29.815

Een gift van €25 - €100 maakt... het mogelijk om 1 tot 2 vierkante meter dak te isoleren.

Twee investeringen van €500 tot €2000: Dekken tezamen de kosten van 1 tot 2 zonnepanelen.

Een warmtepomp (€8750) zou een onmiddellijke verlaging van de verwarmingskosten opleveren en ons in staat stellen, inkomsten uit het conferentiecentrum te gebruiken voor projecten.

UPDATES

 

MAKE A GIFT

Through OM USA

 

Payconiq QR code
BANK TRANSFERS:

Operatie Mobilisatie

IBAN: BE55 3630 9189 8244

BIC: BBRUBEBB

Show details on my Belgian bank app

When on your bank app, please write the name of the project you want to support on the subject line.

CREDIT CARDS:

 

Bedrag
Frequentie
Bestemd voor
Contactgegevens
Voorwaarden

Registratie van informatie

De informatie die je aan OM doorgeeft bij het overmaken van een gift wordt niet aan anderen doorgegeven en wordt uitsluitend gebruikt bij de verwerking ervan.

 

Contact

Je kan contact met OM opnemen via het contactformulier op onze website. Door deze voorwaarden te accepteren, aanvaard je dat OM contact met je kan opnemen via de contactgegevens die je bij het overmaken van je gift hebt opgegeven. We kunnen schriftelijk, telefonisch of per e-mail contact met je opnemen om je te bedanken voor je gift en bij het werven van fondsen.

 

Betaalplatform

Betalingen via de website van OM in België worden ondersteund door Stripe, Inc. De informatie die je doorgeeft via het giftenformulier op onze website wordt verwerkt door Stripe Inc.

 

Herroepingsrecht

Wij bieden geen herroepingsrecht op giften.

 

Domiciliëring vaste gift

Wanneer iemand een domiciliëringsovereenkomst aangaat met OM in België, mag OM het door de gever bepaalde bedrag automatisch van de bankrekening van de gever halen zoals aangegeven op het formulier.

 

Domiciliëring verlengen

Bij het aangaan van een domiciliëringsovereenkomst met OM in België, en ook indien een eenmalige betaling met een door de gever aangeduide betaalkaart wordt stopgezet, heeft OM het recht, per e-mail en/of telefonisch contact met de gever op te nemen, teneinde van de gever te weten te komen of deze de domiciliëring wil verlengen of de eenmalige gift wil laten doorgaan. We vragen je echter vriendelijk bij het invullen van je bankgegevens te controleren of je het nummer van een geldige bankkaart hebt ingevuld.

 

Domiciliëring stopzetten

Als je je domiciliëring wilt stopzetten, kan dat door contact met ons op te nemen via het contactformulier op onze website.