Mbjellja dhe Zhvillimi i Kishës

 

OM-I në Shqipëri ka një histori të fushatave në qytetet dhe zonat rurale ku nuk ekziston asnjë kishë. Në fillim të viteve '90, OM-i në Shqipëri filloi të mbillte kisha në disa qytete të pjesës perëndimore të vendit. OM-i në Shqipëri dëshiron të rivendosë fokusin në arritjen e zonave ku ka pak ose aspak ndjekës të Jezusit, për të mbjellë ose ndihmuar në mbjelljen e kishave, për të ndarë dashurinë e Jezusit dhe për të dishepullizuar njerëzit, që të shërbejnë si dritë në komunitetet e tyre. Vizioni përfshin gjithashtu ndihmën për zhvillimin e punëtorëve dhe drejtuesve të ardhshëm të kishës në Shqipëri.

Ekipi i Mbjelljes dhe Zhvillimit të Kishës punon në zona të ndryshme anembanë Shqipërisë, duke drejtuar shërbesa për fëmijë dhe të rinj, takime për gra dhe burra, si dhe duke i pajisur zonjat përmes kurseve të rrobaqepësisë dhe gatimit, ndërsa ndajnë mesazhin nga Bibla për atë që Jezusi ka bërë për ne. Ka shumë mundësi për të jetuar në mënyrë krijuese dashurinë e Jezusit mes shqiptarëve, duke përfshirë fizioterapinë, klasat e ushtrimeve gjimnastikore dhe kontaktin me të moshuarit.